Проверките в АГ отделенията в страната са след дъжд качулка.

...
Проверките в АГ отделенията в страната са след дъжд качулка.
Коментари Харесай

Бивш здравен министър: Проверките в АГ отделенията са след дъжд качулка

Проверките в АГ отделенията в страната са след дъжд качулка. Това съобщи някогашният здравен министър доктор Мими Виткова в ефира на Нова тв. Според нея е трябвало казусът да се изсветли още по-рано - при започване на месеца, когато се е схванало за него. Поводът за думите ѝ е казусът с разменените бебета в столичната болница " Шейново ".

Нужни са ясни правила, с които болничното заведение е отредило кое бебе на коя майка е, кой дава отговор да наблюдава дали бебето е с вярната гривна. Трябва да има доста деликатен надзор, уточни юрист Калина Михайлова.

Правилата са идентични за всички лечебни заведения, различен е въпросът дали се съблюдават, разяснява някогашната здравна министърка доктор Мими Виткова.

Гривните се поставят още при раждането. Бебето се демонстрира на майката още тогава, слагат се гривните и се оповестява номерът на бебето.

Не е ясно и каква е лабораторията - дали е законна, направила ДНК теста на майките, обърна внимание адвокатката.

Обикновено се счита, че първият взор върху детето е финален и вечно. Но се наместват  фактори, когато дамата не е напълно справедлива в преценката си, показва доктор Виткова. Тя е уверена, че до този миг би трябвало да е било открито в какъв миг е станала подмяната. Разпитани са 28 души.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР