Проверките ще се правят при започване на смяната, по време

...
Проверките ще се правят при започване на смяната, по време
Коментари Харесай

Гл. секретар на МВР: От днес полицаите ще бъдат тествани за алкохол и наркотици преди и по време на работа

" Проверките ще се вършат при започване на промяната, по време на самия работен развой, както и в края на промяната ", добави Тодоров.

Той не посочи дали всички служители на реда ще минават на полеви тест, или това ще става на инцидентен принцип. Въпреки че тестванията за опиати не са евтини, основният секретар на Министерство на вътрешните работи съобщи, че министерството има волята да отдели нужните средства, с цел да не се позволяват на работа пияни или дрогирани служители на реда.

Повод за акцията, която Тодоров не посочи дали ще е непрекъсната или краткотрайна, станаха зачестилите случаи на служители на реда, които са хванати да карат с алкохол или опиати. Само преди няколко дни чиновник на Министерство на вътрешните работи катастрофира в София, като по-късно е дал позитивна проба за опиати. Според очевидци на случая негови сътрудници са създали опит да го подменят с различен човек при даването на тестът, само че това по този начин и не е станало.

 

" Има проблеми в подбора, образованието, възпитанието и контрола в част от редиците на Министерство на вътрешните работи. От януари следващата година влиза разпоредба за дейностите при определяне на чиновници на Министерство на вътрешните работи след приложимост на алкохол или опиати ", сподели още Тодоров.

Той изясни, че в случай че служител на реда бъде заловен с алкохол, само че не ръководи транспортно средство, ще бъде дисциплинарно осъден. Ако е зад кормилото, ще бъде уволнен.

Той разяснява и гърмежа с камиона на Кримския мост: „ Всички вероятни инспекции, които могат да се създадат по нашите осведомителни системи са направени, камионът не е влизал на територията на България “, увери той.

Главният комисар сподели, че до този миг с изключение на изказванията на Русия няма никакви други условия в поддръжка на тезата, че страната ни е забъркана по някакъв метод. Припомняме, съветските изказвания не бяха подкрепени с доказателства.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР