Проверките продължаватНяколко автошколи в страната са укрили по над 1

...
Проверките продължаватНяколко автошколи в страната са укрили по над 1
Коментари Харесай

Автошколи укрили по над 1 млн. лв. приходи

Проверките не престават


Няколко автошколи в страната са укрили по над 1 млн. лева доходи. Това е открито в границите на инспекции, в които са взели участие чиновници на отдел “Икономическа полиция ”, Национална агенция за приходите и Изпълнителна организация “Автомобилна администрация ”.

Съвместните дейности са почнали преди седмица. За да открият какви доходи се крият от сектора, от Националната организация за доходи са създали разбор на броя учащи се бъдещи водачи, минали през автошколите и явилите се на изпит пред “Автомобилна администрация ”. Оказало се, че няколко автошколи са укрили 7-цифрени суми. Като някои обяснявали, че курсистите сами си сипват бензина, а други, че образоват гратис родственици и по тази причина регистрират дребни доходи.

Според настоящото законодателство, всички компании, които организират образование на бъдещи водачи, са длъжни да водят точна отчетност, в това число да подават данни за курсистите в “Автомобилна администрация ”. В Национална агенция за приходите са направили съпоставяне на броя на курсистите, позволени до изпит, със междинните пазарни цени за образованието им и са формирали най-малък размер на приходите за всяка автошкола. Тези данни са съпоставени с информацията, подадена от касовите апарати и финансовите докладите на компаниите.

На компаниите, укрили обилни суми, ще бъдат осъществени цялостни данъчни проверки за последните 5 години. Предстои възлагането на инспекции в целия отрасъл.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР