Проверки в различни водоеми из страната осъществиха контролните органи на

...
Проверки в различни водоеми из страната осъществиха контролните органи на
Коментари Харесай

Откриха бракониерски мрежи във водоеми из страната

Проверки в разнообразни водоеми из страната реализираха контролните органи на Изпълнителна организация по риболовство и аквакултури (ИАРА) през последните дни.

Служители на бранш " Рибарство и надзор " в град Габрово откриха близо 150 м хрилни мрежи, сложени в работно състояние в язовир " Александър Стамболийски ". Мрежите са конфискувани, а уловената риба е върната назад във водата.

Проверка на язовир " Доспат " също бе осъществена от чиновници на бранш " Рибарство и надзор " град Смолян, след подаден сигнал от жители. Рутинна инспекция бе осъществена и на петима души, като нарушавания на разпоредбите за любителски лов на риба не бяха открити.
 Извадиха 500 метра бракониерски мрежи от язовирите Тича и Доспат
Извадиха 500 метра бракониерски мрежи от язовирите Тича и Доспат

Уловената в тях риба е върната във водата

Хрилна мрежа с дължина от 100 метра бе открита в региона на махала " Крушата " на град Сърница. Уловената в нея пъстървова риба от типа пелед - 2 броя с тегло към 2 кг е освободена и върната във водата, а мрежата- конфискувана.

В региона на " Тихия ъгъл ", м. " Орлино " още веднъж бе заложена в работно състояние хрилна мрежа с дължина 100 метра. Тя е конфискувана, а откритата в нея 5 кг риба от типа пелед е върната назад във водата.

Служители на бранш " Рибарство и надзор " град Стара Загора и град Сливен направиха нощно наблюдаване и инспекция на акваторията на язовир " Жребчево ", м. " Кук дере ". Открити са 5 броя мрежи от вид " сетка " с обща дължина 400 метра и са конфискувани за заличаване. Уловената 6 кг риба от типа платика и сребриста каракуда - 5кг, е освободена и върната във водата.

Отново на язовир " Жребчево ", след осъществено наблюдаване и нощна инспекция в м. " Острова " са извадени от водата 4 броя мрежи вид " сетка " с обща дължина 240 м. Уловената 15 кг риба от типа сребриста каракуда и платика - 10 кг, е върната във водите на язовира.
 Извадиха над 500 м бракониерски мрежи в язовирир Жребчево
Извадиха над 500 м бракониерски мрежи в язовирир Жребчево

Инспекторите попаднаха на бракониерски принадлежности и край остров Вардим в Дунав
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР