Проверки на язовирите са правени. Кой е виновен и дали

...
Проверки на язовирите са правени. Кой е виновен и дали
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Дъждът винаги има вина, но тук въпросът е дали има човешка грешка

" Проверки на язовирите са правени. Кой е отговорен и дали главната причина е дъжда - специалистите ще кажат. Един добре стопанисван язовир може да помогне за обирането на водата. Виждал съм покруса при зле поддържан язовир, както и вълна на място, където няма язовир ". Това сподели Томислав Дончев в студиото на " Тази заран " по bTV. " На гражданска отбрана и е належащо физическо време да се придвижи от точка А до точка Б. Използват тежка техника. Тя е по-бавна, само че е по-проходима. Моята информация е, че няма язовири, които са били в спешно или микроаварийно положение. 20 индивида не са били по домовете си, тъй като са били наводнени. Сега те са приоритет. Тече списък на вредите, тъй като би трябвало да се възвръщат. Дъждът постоянно има виновност, само че тук въпросът е дали има човешка неточност ", добави той.

" Корупцията я фокусираме единствено по високите етажи на властта, което е обикновено. Не бива да забравяме, че когато някой употребява болничен без да му се поставя, това са пари, които излизат от джоба на всеки. Над 1/4 от бележките се считат за подправени. Определено има ясна карта, където се струпват доста болнични на едно място. Може би е редно да се вкара малко по-строг правилник и този надзор дава отговор на нормалния въпрос " кой ще пази пазачите ", изясни Дончев във връзка нередовните болнични бележки.

За Бюджет 2017 Дончев изясни: " Бюджет като всички останали - рационален, осъществим и реален. Това е главното. Трябва да го усетите, в случай че на следващия ден желаете обещано позволение, дай боже след няколко години да не се постанова да носите хартиени документи. Зад кадър какво се случва - не е най-важното. Дали ще се сливат, дали ще се трансформират структури. Ефектът е значим. Администрацията би трябвало да прави същата работа, само че да коства по-малко пари. Не би трябвало да има незаконосъобразни назначения ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР