Проверка на „Лекс“ показа, че Софийският апелативен съд (САС) е

...
Проверка на „Лекс“ показа, че Софийският апелативен съд (САС) е
Коментари Харесай

И бившият финансист на МО Иван Иванов осъди прокуратурата - за 70 000 лв.

Проверка на „ Лекс “ сподели, че Софийският апелативен съд (САС) е нараснал размера на компенсацията на Иванов за морални вреди от противозаконното обвиняване, като в решението си акцентира, че то се е отразило по-тежко на финансиста, защото става дума за длъжностно закононарушение, а също така е изпитал спомагателен боязън от това, че в началото е бил наказан на 8 години затвор, както и да заплати на МО близо 11,8 млн. лв.., написа още Lex.bg News.

Показания по делото на предходната инстанция Софийски градски съд е дала дъщерята на Иванов, която е разказала, че татко ѝ се сринал, а в началото мислел, че е станало неразбирателство с повдигнатите му обвинявания. След това сътрудници почнали да му държат сметка за изнесените в медиите данни от следствието, а в хода на делото не можел да си откри работа, тъй като евентуалните работодатели изчаквали изхода от процеса, с цел да му предложат контракт. Съпругът на дъщерята на Иванов бил служител на реда и негови сътрудници пък го питали за какво продължава да работи, откакто тъстът му е милионер.

В решението си апелативните съдии Нели Куцкова (председател на състава), Мария Яначкова (докладчик) и Надежда Махмудиева пишат, че наред с нормалните вреди от противозаконното обвиняване, Иванов е изпитвал терзание, че ще бъде незаслужено наказан, изключително след първоинстанционната неоправдателна присъда, уронени са били и достойнството, и достолепието му.

За разлика от градския съд, втората инстанция е безапелационна, че прокуратурата би трябвало да заплати и цялостния иск на Иванов за имуществени вреди от адвокатски възнаграждения във всички стадии на наказателния развой, които са били за 40 800 лв.. Решението обаче не е дефинитивно и може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР