Проверка e разпоредена от МВР в полицейското управление в Берковица.

...
Проверка e разпоредена от МВР в полицейското управление в Берковица.
Коментари Харесай

Проверяват полицията в Берковица за насилие над задържан, ченгетата се оправдаха: Падна няколко пъти от масата

Проверка e разпоредена от Министерство на вътрешните работи в полицейското ръководство в Берковица. Поводът е подозрение за принуждение над арестуван.
За случката организация BulNews писа цели два пъти. Първият път в бюлетина от 7 юли беше обявено сбито за арестуван 42-годишен монтански гражданин за владеене на наркотични субстанции. Предния ден той бил хванат на площад "Йордан Радичков " и отведен в районното за обиск. В раницата му ченгетата нямерили бяла пластмасова кутия, съдържаща 2.25 грама суха зелена тревиста маса.

На идващия ден казусът изненадващо се появи още веднъж в полицейската крими хроника. От пресцентъра на Министерство на вътрешните работи повтарят случая, само че декларират, че по време на обиска единият служител на реда е бил атакуван. Задържаният го бил блъснал по главата и в региона над китката на дясната ръка. След рентген станало ясно, че униформеният е получил увреждане.



Днес казусът още веднъж е намерил място в бюлетина на Министерство на вътрешните работи. Оказва се, че и арестувания се оплакал от нахлуване. От полицията обаче отхвърлят да са показали експанзия. Ето и обяснението на ченгетата за сагата с задържания мъж:
"На 07.07.2022г. към 02.00 ч. арестуваният станал от леглото в полицейския арест, на който спял, и паднал няколко пъти върху маса, при което се самонаранил. "
По-горните равнища в структурата на силовото министерство обаче очевидно намерили обяснението на сътрудниците си за на изключително правдиво. Със заповед на началника на РУ-Берковица, по случая е формирана вътрешна инспекция. Уведомена и е Районна прокуратура – Монтана. В прокуратурата е постъпил и сигнал, който ще бъде изпратен на Дирекция „ Вътрешна сигурност “ – Министерство на вътрешните работи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР