Проверихме хронологията на „корупцията на Байдън“ на републиканците. И това е лошо.

...
Републиканците се преместват при Джо Байдън, след като месеци наред
Коментари Харесай

Републиканците се преместват при Джо Байдън, след като месеци наред обвиняваха президента и неговия син Хънтър Байдън в корупция. Но те все още не са представили каквито и да било действителни доказателства за твърденията си, а последният опит да изтъкнат техния случай не е по-добър. Вместо това, това просто показва тяхното отчаяние да дискредитират президента.

Надзорната комисия на Камарата на представителите насочи към Байдън. Миналия месец комисията публикува връщане назад до 2013 г., което уж показва степента на разпространение на влиянието на Байдън в чужбина. Но ако се вгледате внимателно, времевата линия е пълна с грешки. Анализ на The New Republic откри най-малко 19 грешки или подвеждащи подробности - от объркани дати до съобщения и срещи, които никога не са се случили. И никъде хронологията не показва действителни неправомерни действия от страна на президента.

Когато Комитетът за надзор публикува хронологията, тя каза, че съдържа „важни дати за това, когато Джо Байдън е знаел и е излъгал американския народ за бизнеса на семейството си схеми.” Тя актуализира хронологията, докато разследването продължава.

От 106-те дати, изброени в хронологията, само четири са случаи, когато Байдън се е срещал с някой, свързан с бизнес отношенията на Хънтър. Хронологията гласи, че на 4 декември 2013 г. Байдън е пътувал до Китай със сина си и се е срещнал с Джонатан Ли, главен изпълнителен директор на китайската компания Bohai Harvest или BHR. Хънтър по-късно се присъедини към борда на BHR.

Въпреки че хронологията звучи така, сякаш Байдън е отишъл в Китай специално, за да се срещне с потенциален колега на сина си, в действителност тогавашният вицепрезидент отиде в Пекин от името на Уайт Къща. Той доведе със себе си сина си и един от внуците си, както и няколко репортери, които отбелязаха, че е обичайно Байдън да води членове на семейството си. Докато Хънтър имаше бизнес срещи с Ли, Байдън се срещна с Ли само веднъж. Хънтър ги накара да се ръкуват, но двамата мъже не си взаимодействаха по-нататък по време на пътуването.

Хронологията също така казва, че Байдън се е срещнал с Вадим Пожарски, изпълнителен директор на украинската газова компания Burisma, на вечеря, на която Хънтър е бил домакин във Вашингтон, окръг Колумбия, на 20 март 2015 г. Всъщност това се случи почти месец по-късно, на 16 април 2015 г. Пожарски Хънтър след хранене, за да му благодари, че „е дал възможност да се срещне с баща ви и прекара известно време заедно“.

Но Байдън разговаря само с един човек, наскоро пенсиониран лидер на Гръцката православна църква, през цялата вечер. Един от присъстващите на вечерята, тогавашният президент на Световната хранителна програма на САЩ Рич Лийч, каза, че Байдън „дори не е седнал“, а само е говорил с отец Алекс Карлуцос. Карлуцос потвърди разказа на Лийч.

Републиканците също така твърдят, че Байдън е присъствал на среща за китайската енергийна компания CEFC във Вашингтон на 1 май 2017 г. Тази информация идва от звездата на републиканците, информатор, който е обвинен, че е действал като чужд агент за Китай и трафик на оръжие. Не е ясно дали Байдън е присъствал на срещата – съобщения от Хънтър дали баща му се е появил и самият Байдън е присъствал – която всъщност се е състояла на 3 май 2017 г. в Лос Анджелис.

Накрая, хронологията гласи, че на 30 юли 2017 г. Хънтър е изпратил съобщение в WhatsApp до неуточнена китайска компания, че „седи тук с баща ми“. Адвокатът на Хънтър Абе Лоуел обаче смята съобщението и други за „пълни фалшификати“.

Пълната липса на участие на Байдън съвпада със свидетелските показания на множество предполагаеми податели на сигнали. Републиканците са чули свидетелски показания от бившия бизнес партньор на Хънтър и бившия сътрудник на Руди Джулиани. Никой от тях не успя да предостави конкретни доказателства, че Байдън е замесен в бизнеса на сина си. Всъщност и Арчър, и Парнас казаха, че нищо не може да бъде по-далеч от истината.

Освен крехките доказателства, свързващи Байдън с работата на сина му, останалата част от хронологията съдържа небрежни грешки, включително подробности, споменати в предишни републиканци съобщава за неправомерните действия на Байдън.

В един случай хронологията казва, че BHR се е присъединила към компания, свързана с китайската комунистическа партия, на 1 септември 2015 г., за да купи базирания в САЩ производител на автомобили Henniges Automotive. Сделката действително се е състояла на 15 септември 2015 г., според финансовата комисия на Сената.

В графика се казва, че Хънтър се е срещнал с посланика на САЩ в Румъния в тази страна на 13 ноември 2015 г. Хънтър се е срещнал с посланик във Вашингтон, окръг Колумбия. Той не пътува до Румъния до следващата година.

Републиканците многократно са обвинявали Хънтър в получаване на незаконни плащания. Според графика той е получил плащане от своя сътрудник Роб Уокър на 11 ноември 2015 г. В него се казва, че Robinson Walker, компания, свързана с Уокър, също е извършила плащания към компанията на Хънтър Owasco P.C. на 12 февруари 2016 г. и 23 май 2016 г.

Причините за плащанията са неуточнени и трите дати са грешни. Както Комисията по надзора на Камарата вече заяви в съобщение от май тази година, плащанията действително са извършени на 9 ноември 2015 г., 24 февруари 2016 г. и 15 август 2016 г.

В момента Хънтър Байдън е обвинен в укриване на данъци , и той вероятно ще бъде изправен пред съда. Но доказателство за неговата вина или невинност няма да бъде намерено в хронологията на Комитета за надзор.

Хронологията е небрежна работа, извършена от страна в политическа вендета. Републиканците вече многократно са признавали, че имат неправомерни действия от страна на президента. Те казаха, че не знаят дали информацията, на която се основават обвиненията им, е справедлива. Те също са признали, че .

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР