Провеждат ученическите олимпиади при засилени епидемиологични мерки, съобщи БиТиВи. Тази

...
Провеждат ученическите олимпиади при засилени епидемиологични мерки, съобщи БиТиВи. Тази
Коментари Харесай

Ученическите олимпиади се провеждат при засилени мерки

Провеждат ученическите олимпиади при засилени епидемиологични ограничения, заяви БиТиВи. Тази събота са надпреварите по осведомителни технологии, химия, философия и по-голямата част от непознатите езици.

" Национален кръг от олимпиадите за възпитаници се организира в цялата страна. В началото на април Министерството на образованието и науката анулира надпреварите поради епидемията, само че месец и половина по-късно нова заповед на министъра ги възобнови.

В Националната природо-математическа гимназия сега тече националната олимпиада по осведомителни технологии. За нея са класирани 164 възпитаници от цялата страна, само че в постройка на гимназията на съревнование са единствено 16 деца поради противоепидемичните ограничения.

Тази година децата не се явяват единствено в едно учебно заведение, както до момента, а в съответния район, в който са класирани учениците. Разбира се, задачата е да се избегне скупчването на хора на едно място.

На входа на учебните заведения се мери температурата, наложително се дезинфекцират ръцете. В постройката се влиза наложително с маска или шлем.

Определено не е толкоз комфортно, само че постановат го ограниченията и би трябвало да го съблюдаваме, за нашето положително, за нашето здраве, споделя ученикът Евгени Димов. Децата ще бъдат настанени през две места.

Капацитетът на залата е 16 души, а ние позволяваме единствено шест, изясни Ивайло Ушагелов, шеф на НПМГ " Акад. Любомир Чакалов ". Олимпиадите по останалите предмети не престават и в идващите три дни. Общо на тях ще се явят към 2000 възпитаници.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР