Провеждането на изборите не е под въпрос. Това каза в

...
Провеждането на изборите не е под въпрос. Това каза в
Коментари Харесай

Цветозар Томов: Провеждането на изборите не е под въпрос


Провеждането на изборите не е под въпрос. Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия зам.-председателят на Централната изборна комисия Цветозар Томов.

Подготовката за изборите върви в плануваните периоди. Добре е да слагаме още занапред проблемите, съобщи той, като означи, че може би за първи път Комисията стартира организацията на вота още преди да има планувана дата за него.

Главното е да не закъсняваме със периодите, акцентира Томов.

По мотив казуса с хартията за бюлетините, които ще разпечатват машините, зам.-председателят на ЦИК уточни: " Влязохме в контакт с печстниците още в първия вероятен работен ден през януари и странвително бързо се ориентирахме какво можем да създадем ".

В отговор на въпрос той посочи, че от ЦИК са в контакт с Министерски съвет по отношение на нововъведеното видеонаблюдение при преброяването на бюлетините.

При наблюдаване на хиляди секции е допустимо да възникне някъде проблем, само че се надявам това да не стане централна тематика в медиите, означи Цветозар Томов.

Попитан дали счита, че хартиената бюлетина ще върне хората пред урните, той отговори негативно. Дано това да стане, само че няма по какъв начин технологията на гласуването да увеличи изборната интензивност, сподели още Томов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР