Провеждане на ще донесе допълнителни приходи от 3.3 милиарда паунда,

...
Провеждане на ще донесе допълнителни приходи от 3.3 милиарда паунда,
Коментари Харесай

Световно първенство на две години ще донесе допълнителни приходи от 3 млрд. паунда

Провеждане на ще донесе спомагателни доходи от 3.3 милиарда паунда, демонстрира отчет на Световната футболна федерация (ФИФА). На делегатите на организацията е обяснено, че финансовото влияние ще бъде доста огромно.

Прогнозите са, че приходите ще скочат от 5.3 милиарда паунда (6.2 милиарда евро) за международното състезание през 2030 година с 48 тима, на 8.6 милиарда паунда за четиригодишен цикъл с две международни шампионати.

На среща на ФИФА е било обяснено, че това ще донесе и спомагателни средства на всички национални федерации. Те са изчислени на към 12.1 млн. паунда (14 млн. евро).

Идеята на ФИФА за осъществяване на международното състезание на всеки две години провокира необятно разискване. УЕФА и конфедерацията на Южна Америка се опълчват. Президентът на организацията Джани Инфантино обаче изрази религия, че има мажоритарна поддръжка.

" Ако на следващия ден отидем на конгрес на ФИФА мога да кажа, че огромна част от страните ще гласоподават за международно на две години. Ние гледаме по какъв начин да създадем футбола по-добър и по какъв начин да подобрим целия календар. Продължаваме да водим разговор с всички страни и да проучваме обстановката ", разяснява Инфантино.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР