Провежда се акция на Специализираната прокуратура и ГДБОП срещу организирана

...
Провежда се акция на Специализираната прокуратура и ГДБОП срещу организирана
Коментари Харесай

Разследват служители на НАП за организирана престъпност

Провежда се акция на Специализираната прокуратура и ГДБОП против проведена незаконна група , извършваща корупционни закононарушения.

Групата се състои от чиновници на Национална агенция за приходите, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

Акцията се организира в градовете София, Рила и Ботевград.

В момента се правят дейности по претършуване и изземване в служебни пространства и жилища.

По-рано този месец прокуратурата повдигна обвиняване на чиновник на Национална агенция за приходите за корупция след репортаж на предаването " Господари на ефира ".

В репортажа се споделя за жител, който е бил притискан от чиновници на приходната организация, което е довело до това сметките и превозът му да са запорирани от основния обществен реализатор в Национална агенция за приходите Стефан Лозанов след осъществена проверка.

От прокуратурата оповестиха, че след извършено извънредно интензивно следствие, в хода на което са осъществени множества процесуално-следствени дейности, към наказателна отговорност е притеглен С.Л. - чиновник на Национална агенция за приходите - София, по обвиняване за приемане на рушвет посредством изнудване чрез служебно състояние. Към наказателна отговорност бе притеглен и съизвършител - жена с букви В.К. Спрямо нея са предявени две обвинявания - за съучастничество в закононарушението и за търговия с въздействие.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР