Проведох видеоразговор с лидерите на коалицията в българския парламент Бойко

...
Проведох видеоразговор с лидерите на коалицията в българския парламент Бойко
Коментари Харесай

Зеленски: Благодарих на Борисов, Пеевски и Петков за подкрепата им към Украйна

Проведох видеоразговор с водачите на обединението в българския парламент Бойко Борисов, Делян Пеевски и Кирил Петков, с цел да им благодаря за техните последни решения да поддържат УКрайна.

 

Това написа в Инстаграм и Facebook президентът на Украйна Володимир Зеленски.

 

Тези решения доста укрепват Украйна и усилват силата на нашата опозиция.

Укрепването на нашата войска значи подсилване на нашето общество, написа още Зеленски.

 

 

А офисът на президента на Украйна излезе със следното известие:

Президентът на Украйна Володимир Зеленски организира видео диалог с водачите на обединението в българския парламент: Бойко Борисов, Делян Пеевски и Кирил Петков.

Държавният глава изрази признателност към българския парламент за последните решения в поддръжка на Украйна.

„ Искам да ви благодаря за тези решения. Те доста укрепват Украйна и покачват устойчивостта на нашата опозиция против агресора. Укрепването на нашата войска значи подсилване на нашето общество “, сподели той.

Президентът съобщи и благодарност за поддръжката на България за Украйна по пътя на евроатлантическата и европейската интеграция, изключително при откриването на договарянията за участие на Украйна в Европейския съюз.

Коалиционните водачи в българския парламент пожелаха на Украйна победа и мир, като увериха, че България ще продължи да я поддържа.

Володимир Зеленски осведоми участниците за обстановката на бойното поле и последните тежки ракетни офанзиви на Русия против украински градове. Той акцентира незабавната потребност от повече системи за Противовъздушна отбрана, ракети за тях, артилерийски снаряди и други нужни неща.

Събеседниците разискаха и по-нататъшната поддръжка за Украйна региона на защитата.

Те се концентрираха и върху въпроса за потреблението на замразени съветски активи за компенсиране на вредите, породени от нейната експанзия.

Държавният глава изрази признателност към България за ясните наказания против държавата-агресор и акцентира значимостта на продължаването на поддръжката за санкционните механизми на Европейски Съюз.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР