Проведено анкетно проучване на Българската търговско-промишлена палата показва, че Китай

...
Проведено анкетно проучване на Българската търговско-промишлена палата показва, че Китай
Коментари Харесай

Китай е най-предпочитаната дестинация за пътувания от родния бизнес

Проведено анкетно изследване на Българската търговско-промишлена палата демонстрира, че Китай е най-предпочитаната дестинация за бизнес пътувания, посочена от 54% от интервюираните. Германия остава втора от изследваните страни и най-предпочитана от страните в Европейски Съюз. Следват ги Италия, Сърбия, Румъния, Македония и Русия.

В съпоставяне с миналогодишното изследване се регистрира възходящ интерес към Македония, разбираем с подписания неотдавна контракт с България за съдействие, оповестяват от БТПП.

Над 76% от българските фирмите имат интерес към икономическо съдействие с задгранични сътрудници, с цел да покачат износа на продукцията си; 36% от компаниите търсят добър сътрудник при вноса на стоки; 28% се нуждаят от сътрудник за взаимна инвестиция в България, а 12% за вложения зад граница.

Близо 2/3 от фирмите не познават напълно изискванията за бизнес и търговия в страните, с които желаят да имат бизнес връзки, а БТПП от своя страна има опит в построяването на устойчиви бизнес взаимоотношения и е подготвена да откликне на всеки един интерес от страна на бизнеса. На тях могат да се показват положителни практики и характерни черти на разбиране на бизнес културата и методите на правене на бизнес.

Близо 40% са заинтригуваните от пътувания в чужбина имат интерес за срещи с компании от бранша на машиностроенето, следвани от производства на храни и питиета, текстил и облекло, и електроника. Немалък е делът и на услугите – към 17 % от интервюираните акцентират точно тях като причина за бизнес пътешестване.

Споразуменията за свободна търговия на Европейски Съюз съставляват главен интерес за идни бизнес събития, които БТПП да провежда за своите членове, демонстрират резултатите от изследването. Темата за Brexit за в този момент остава по настрана от ползите на българските компании.

Над 80% от бизнеса, взел участие в делегации на БТПП, прави оценка представянето им като чудесно или доста положително. В това число са включени програмата на събитията, обезпечените сътрудници от чужбина, полетите, прехвърлянията и хотелите.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР