Проведената обществена поръчка от Агенцията по вписвания на 12 октомври

...
Проведената обществена поръчка от Агенцията по вписвания на 12 октомври
Коментари Харесай

Цачева: Няма опасност Търговският регистър отново да спре

Проведената социална поръчка от Агенцията по вписвания на 12 октомври за закупуване на спомагателен масив, който да поеме информацията на Търговския указател, се постанова заради нуждата голямо количество информация, 80 тера байта, които по напътствие на Прокуратурата следва да се съхраняват за потребностите на следствието. Това сподели министърът на правораздаването Цецка Цачева във връзка незабавната социална поръчка за спомагателна памет за Търговския указател.

По думите ѝ става въпрос за мета данни, предава " Фокус ".

„ Към момента профилираните служби, Прокуратурата и ДАНС правят инспекция, от която цялото общество чака отговорите “, разяснява Цецка Цачева във връзка със срутва на регистъра през лятото.

Попитана има ли заплаха Търговският указател още веднъж да блокира, Цецка Цачева посочи: „ Не, не съм известена. Тогава, когато постъпи съответна информация, обществото ще бъде известено “.

Относно казуса с кадровата обезпеченост на ИТ експертите в Агенцията по вписванията - установи се, че в предходните години е броя им е стигнала до 17, а сега те са 4, добави министърът.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР