, проведена преди БСП да обявят, че връщат третия мандат

...
, проведена преди БСП да обявят, че връщат третия мандат
Коментари Харесай

Нинова: Не коалиция с ГЕРБ, национални приоритети

, извършена преди Българска социалистическа партия да разгласят, че връщат третия мандат за сформиране на държавно управление, не е била завършена никаква коалиция. Невъзможно е коалирането на Българска социалистическа партия и ГЕРБ заради решението на конгреса на социалистите, а само се разисква единение към национални цели. Това съобщи пред bTV ръководителят на " столетницата " Корнелия Нинова.

" Господин Борисов е в правото си да се обърне към неговата партия и да вземат каквото си желаят решение (за преосмисляне на цялостната възбрана за коалиция с БСП), ние в непознати партии не се месим. При нас стои обаче решението да не вършим коалиция с ГЕРБ. думата " коалиция " и аз незабавно му направих забележка - да се чули да Ви приказвам за коалиция. Говоря Ви за национални цели, за тези 4 точки. И оттова нататък започнаха всевъзможни тълкования - ето я хартиената коалиция! Нищо сходно ", сподели соцлидерката.

Забраната за колаборация с ГЕРБ стои на дневен ред , а какво ще се случи в бъдеще Нинова не знаела, тъй като Българска социалистическа партия била демократична партия и решенията се взимали от груповите органи.

По думите й положителната вест, произтекла от провелата се лидерска среща, е че се е посочило обединяване в отбрана на парламентарната народна власт. " Мисля, че това беше главното в изявлението на Борисов. Да преместим центъра там, където му е мястото - в Народното събрание, не в президентската институция. Това беше основното. Като се замислим, там стояхме хора, които имат 139 депутати. Тоест има болшинство, узряло, че би трябвало да се борим за парламентаризма, тъй като до неотдавна единствено Българска социалистическа партия говореше по тази тематика. "
 Нинова връща несбъднат третия мандат за трети път
Нинова връща несбъднат третия мандат за трети път

Това ще се случи в понеделник

Нинова, която бе министър на стопанската система и промишлеността, принципал на военните фабрики, окачестви като " нищо друго ", в която се твърди, че посредством скришен експорт на оръжие и дизел Кирил Петков и Асен Василев избавили Украйна в първите месеци от войната.

" Продължавам да настоявам, че България не е изнасяла оръжия за Украйна " , безапелационна е тя. И уточни факт, изказан и от Кирил Петков и Асен Василев - нито една пратка не е с получател Украйна, а европейски, азиатски, африкански страни. Обвини и в говорене на " нелепости " служебният министър на стопанската система Никола Стоянов, който съобщи, че публикацията в немското издание била " самопризнание за закононарушение " от страна на Петков и Василев.

" Значи половин Европа, дружно с Англия и Съединени американски щати са взели участие в скришен проект за експорт на оръжие? България изнася оръжие в над 60 страни откогато има оръжейна промишленост. Искам да попитам служебният министър - от рухването на кабинета Петков той траял ли е износа по тези контракти - за Полша, за Унгария, за Съединените щати. Ако го е траял, той усеща ли се нарушител? ", попита ръководителят на Българска социалистическа партия.

И посочи - при оръжейна договорка страната покупател подсигурява защо се употребява оръжието и няма право да го изнася за трети страни. " Те ти споделят - ние сме крайният консуматор. Какво можем да създадем ние? "

Нинова прикани - който има даже един-единствен документ, на който има подписи за експорт за Украйна, да го извади пред обществото.
 Димитър Стоянов: Не е загадка, че сме изнасяли оръжие за Украйна през трети страни
Димитър Стоянов: Не е загадка, че сме изнасяли оръжие за Украйна през трети страни

Оръжейния бизнес се храни от конфликти
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР