Проведе се работна срещу с кметовете на населените места и

...
Проведе се работна срещу с кметовете на населените места и
Коментари Харесай

Община Русе готви нови разписания на межуселищните линии

Проведе се работна против с кметовете на обитаемоте места и превозвачи

В Община Русе се организираха работни срещи с кметове на обитаемоте места от общината и превозвачи, изпълняващи общинската транспортна скица, в частта междуселищни линии, оповестиха от там. Участие взе и екип от научноизследователска лаборатория „ Нисковъглеродна сила за превоза и бита “ и катедра „ Транспорт “ на Русенския университет „ Ангел Кънчев “. Предмет на срещите е контракт, с който Община Русе разпорежда на висшето образователно заведение да се извършат действия по създаване на написания за общинска транспортна скица, в част междуселищни линии, каквито не са правени от 2012 година, както и правене на регионална транспортна скица за община Русе и нейните написания.

Участие взеха заместник-кметът Димитър Недев, Кремена Минева, шеф на отдел „ Транспорт “ на Община Русе, и специалисти от отдела. Бяха изслушани мненията на кметовете на общинските обитаеми места Басарбово, Семерджиево, Ястребово, Ново село, Червена вода, Хотанца, Тетово, Бъзън, Сандрово, Мартен, Николово и Просена. Обща е мощната им ангажираност във връзка с обезпечаване на транспортната досегаемост за качествени, надеждни и налични услуги.

Превозвачите, обслужващи линиите „ Геокомерс “ ЕООД, „ Шанс 99 “ ООД и Едноличен търговец „ Туран “, изложиха проблемите си, измежду които са пандемичната конюнктура, намалелият пътникопоток за сметка на пътувания с персонални коли и проведените служебни транспорти, нарасналата цена на горивата и други Превозвачите подчертаха своята отговорност по поетите задължения за осъществяване на разписанията, макар влошеното им финансово положение и нараствания риск от несъблюдение на услугите.

Според проф. доктор Велизара Пенчева, началник на екипа от Русенския университет, ще се търси решение, което оптимално да удовлетворява всички заинтригувани страни. Ще бъдат създадени координирани маршрутни написания в сходство с икономическото и общественото развиване на обитаемоте места, съществуващите пътникопотоци до и от град Русе и обезпечаване на резистентност и сигурност на общинската транспортна скица. В срещата се включиха интензивно деканът на Транспортния факултет доцент доктор Асен Асенов, дружно с доцент доктор Иван Белоев, доцент доктор Димитър Грозев, гл. ас. доктор Павел Стоянов и гл. ас. доктор Михаил Милчев, които проучиха слабите страни на съществуващите маршрутни написания. Община Русе е осигурила публичен превоз до всичките си обитаеми места.

Към момента по периодичност на рейсовете в едно направление се разделят на 4 групи: до 15 минути – Мартен, Ново село и Сандрово; до 30 минути – Басарбово, Николово и Червена вода; до 60 минути – Просена, Семерджиево, Тетово, Държавно земеделско стопанство и Образцов чифлик; над 60 минути – Долно Абланово, Хотанца и Ястребово.

Предстоят обособени срещи с кметовете на обитаемоте места и с превозвачите, след което екипът ще извърши наблюдения, пробни проучвания и симулации по маршрутите, с цел да бъдат създадени разписанията.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР