Провалената обществената поръчка за медицинските хеликоптери е подготвена от ПП

...
Провалената обществената поръчка за медицинските хеликоптери е подготвена от ПП
Коментари Харесай

Тошко Йорданов, ИТН: Ако политиците ги интересуваше здравето на хората, щяхме да имаме хеликоптери

Провалената публичната поръчка за медицинските хеликоптери е готова от Политическа партия за те да я управляват, да сложат свои хора. Също по този начин имам всички подозрения да мисля, че концепцията беше да се вземат парите по веригата.

Това съобщи в студиото на „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия Тошко Йорданов от Има Такъв Народ.

Той аргументира своите подозрения към Политическа партия по този начин:

„ Имаше един народен представител на Политическа партия Гвоздейков, който беше в нарушаване в Народното събрание, тъй като беше част от някакъв ръб на шефовете. Той оглави държавната компания за хеликоптерите, откакто ние трябваше да го освободим като депутат, с цел да застане отпред на компанията. Политическа партия отричаха, че това е повода за освобождението на Гвоздейков от Народно събрание. Интересен факт е, че в същия ден, в който бе той освободен от Народното събрание, Министерски съвет е отсрочил съвещанието си с няколко часа, с цел да може да мине процедурата в Народно събрание и Гвоздейков към този момент да не е народен представител и да бъде назначен в съответната компания “.

Той добави, че по същото време е имало хеликоптери в България и се е чакало единствено да мине процедурата, с цел да бъдат закупени публично от страната. След като е паднало държавното управление хеликоптерите са били продадени.

„ Разликата сред ГЕРБ и Политическа партия е, че ГЕРБ крадяха по жесток метод от рода – вие би трябвало да извършите нещо, аз ви давам 1 млн., само че при положение, че ми върнете 50%. Политическа партия краде по различен метод – има едни държавни пари, слагаме си наш човек, пренасочваме си ги към нас и си взимаме каквото би трябвало. И в двата случая страната губи “, счита Йорданов.

Според него това е следващ опит да се закупят медицински хеликоптери, тъй като политиците не се интересуват от здравето на хората, а от това по какъв начин да вземат пари от една договорка.

„ Проблемът с медицинските хеликоптери стана публичен с помощта на Слави Трифонов. Унизително е в Северна Македония да има сходна здравна услуга, а в България да няма “, разяснява Йорданов.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !    
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР