Провалената обществена поръчка за медицинските хеликоптери е подготвена от ПП

...
Провалената обществена поръчка за медицинските хеликоптери е подготвена от ПП
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Закупуването на медицинските хеликоптери пропадна заради схемите на ПП

Провалената социална поръчка за медицинските хеликоптери е готова от Политическа партия за те да я управляват напълно, като за задачата сложат свои хора на съответните позиции.

И има основателни подозрения, че са щяли да усвоят парите по веригата. Това съобщи зам.-председателят на Има Такъв Народ – Тошко Йорданов, пред Българска национална телевизия.

Той се аргументира, че по същото време, когато се е правела държавната компания за стопанисване на хеликоптерите, към този момент е имало вкарани хеликоптери в България, които са отговаряли на заложените финансови параметри и единствено се е чакало да мине процедурата, с цел да бъдат закупени публично от страната. Но след рухването на държавното управление хеликоптерите небрежно са били продадени.

Тошко Йорданов уточни още, че един от депутатите на Политическа партия – Георги Гвоздейков е трябвало да бъде освободен като депутат, с цел да застане отпред на тази държавна компания основана за хеликоптерите. „ Политическа партия отричаха, че това е повода за освобождението на Гвоздейков от Народно събрание. Интересен факт е, че в същия ден, в който бе той освободен от Народното събрание, Министерски съвет е отсрочил съвещанието си с няколко часа, с цел да може да мине процедурата в Народно събрание и Гвоздейков към този момент да не е народен представител и да бъде назначен в съответната компания “.
Йорданов добави, че въпросният Гвоздейков е бил в нарушаване и преди този момент в Народното събрание, тъй като е бил част от ръб на шефовете на друга компания.

Зам.-председателят на Има Такъв Народ изрази мнение, че разликата сред ГЕРБ и Политическа партия е, че ГЕРБ са крадяли по жесток метод, да вземем за пример – вие би трябвало да извършите нещо, аз ви давам 1 милион, само че вие ще ми върнете 50% или там колкото е вървяло.
„ Политическа партия краде по различен метод – има едни държавни пари, по тази причина поставят техен човек и ги пренасочват натам, с цел да си взимат каквото би трябвало. И в двата случая страната губи “.

Той напомни, че и по-рано е имало опити да се закупят медицински хеликоптери, само че все несполучливи.
„ Политиците не се интересуват от здравето на хората, а от това по какъв начин да вземат пари от една договорка. Ако мислеха за българския народ, до момента щеше да има хеликопетери! “.

Той акцентира, че казусът с медицинските хеликоптери е станал публично притежание с помощта на Слави Трифонов и гостите в неговото предаване, които са разкрили обстановката.
„ Унизително е в Северна Македония да има сходна здравна услуга, а в България да няма “.

Йорданов разяснява още и патовата парламентарна обстановка сега. „ Ще има избори през март. Конфигурацията в Народното събрание е такава, че няма по какъв начин да се направи държавно управление, а в случай че се сформира, всички ще се отвратят от него. Основно Българска социалистическа партия се подмазват и заиграват с ГЕРБ, само че Корнелия Нинова не е толкоз луда, с цел да сформира държавно управление с ГЕРБ “.

В подтекста на полемиката сред Георги Свиленски и Кирил Петков, за управлението на резултатите от машините и кой държи кода им, зам.-председателят на Има Такъв Народ акцентира, че е прекомерно допустимо партията на Слави Трифонов да е била ощетена на предните избори с манипулиран машинен избор.
„ Половин час преди края на изборния ден имахме 4,8% ” и след това внезапно паднахме. Трябва да се направи одит на Информационно обслужване, държавната компания, обработваща резултатите на изборите “.

Според Тошко Йорданов, Има Такъв Народ нееднократно е желала сходен одит и даде образец за това, по какъв начин шефа на „ Информационно обслужване “ е трябвало да бъде уволнен, само че след среща със служебния министър председател Стефан Янев, е останал на поста си.
„ Странно е и по какъв начин партията на Янев през целия ден беше под чертата с 2-3 % резултат и внезапно в последните минути ни изпревари! “

Той изрече опасенията си, че с хартиената бюлетина Герб и Движение за права и свободи ще създадат замяна на резултатите, по тази причина наложително би трябвало да се гласоподава с машини, единствено че с други машини.
„ Явно софтуера на тези машини може да се управлява и всяка една машина може да бъде пипана, в случай че има предпочитание “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР