Провал на българската дипломация. Така председателят на АБВ Румен Петков

...
Провал на българската дипломация. Така председателят на АБВ Румен Петков
Коментари Харесай

Румен Петков за водно-въздушния модел на Шенген: Провал на българската дипломация

Провал на българската дипломация. Така ръководителят на АБВ Румен Петков дефинира пред медиите във Варна решението страната ни да бъде част от Шенген, само че единствено по въздух и вода. Той още веднъж акцентира налагания от Европейския съюз принцип на двойни стандарти във връзка с критериите за България и Румъния. Според Петков виновността за това страната ни и до през днешния ден да остане отвън Шенгенското пространство е неналичието на безапелационни причини за изпълнени условия пред европейските ни сътрудници от страна на поредност български държавни управления в последните 10 години. „ За страдание дипломацията ни се провали. Това е тежък удар върху българската стопанска система и българските транспортни компании “, означи водачът на АБВ.

Изминаващата година Румен Петков дефинира като такава, в която двойните стандарти и измамата се трансфораха в метод на битие на Европейския съюз, недодялан, неумел слугинаж към ползите на Белия дом.

В подтекста на решението на Народното събрание за възбрана на експорт на петролни артикули от рафинерията в Бургас от 1 януари в случай че произходът на петрола е съветски, Петков е безапелационен, че без следващи решения, това значи, че след три месеца рафинерията ще спре. Оттам той предвижда растеж на цените на горивата у нас от края на януари.

„ “.

Извън националните и международни катаклизми, пред варненските медии Димо Димов, общински консултант на „ ЛЕВИЦАТА! “ в морската ни столица, очерта основните цели в работата на групировката в Общинския съвет. Сред тях са функционираща и обективна правосъдна система, качествено опазване на здравето, екология, просвета, култура и обучение, спорт, чист и привлекателен град, с предпоставки за развиване на стопанската система и туризма. Димов означи пълноценното присъединяване на „ ЛЕВИЦАТА! “ в локалната власт и заяви, че Мария Тодорова, която беше претендент за кмет от обединението, ръководи комисията по опазване на здравето в локалния парламент.

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР