Vaping: Стартира ново проучване за дългосрочното въздействие на електронните цигари върху здравето

...
Проучването, което се очаква да отнеме 18 месеца, ще измерва
Коментари Харесай

Проучването, което се очаква да отнеме 18 месеца, ще измерва качеството на кръвоносните съдове в ръката и шията и по-специално тяхната еластичност - което е индикатор за съдово здраве.

Проучванията показват, че еластичността при пушачите е по-лоша от тази при непушачите. Изследователите смятат, че vape-ите страдат от същото въздействие.

Д-р Макс Буден, изследовател в Института по спорт към университета, каза: „Проучването ще разгледа хроничните и острите ефекти от използването на vape върху съдовото здраве.< /p>

„Вече знаем дългосрочното въздействие на тютюнопушенето върху сърдечно-съдовото здраве, но за електронните цигари това все още не е така.

Изображение: Тестовете ще се провеждат в продължение на 18 месеца

“ От дискусии с клинични експерти те вече споменаха, че са виждали някои симптоми като кашлица, болка в гърдите или белодробна дисфункция.

TikTok реклами за вейпинг, които пренебрегнаха платформата собствени правила, забранени от регулатора на Обединеното кралство

"Така че можем да видим ранните маркери на тази дисфункция на използването на вейп в момента."

Сред участващите в проучването е Джак Харви , бивш пушач, който употребява цигари от три години.

Той каза: „Бих казал, че вероятно е по-пристрастяващо от цигарите за мен. И с достъпността да го държите в джоба си или на себе си по всяко време, просто го прави много по-трудно да спрете."

Проучването е стартирано в момент, когато призовава за изследване на дълготрайните ефекти от вейпинга са се засилили.

Местните съвети призовават вейповете за еднократна употреба да бъдат забранени в Обединеното кралство до следващата година поради екологични и здравни съображения.

Прочетете още:
„По своята същност неустойчиви“ вейпове за еднократна употреба трябва да бъдат забранени, твърдят общините
Една четвърт от учениците употребяват вейкове, каза директорът на депутатите

Съществува и спекулация, че правителството може да забрани вейпове за еднократна употреба, за да ограничи употребата им сред младите хора. Възрастните пушачи са били насърчавани да vape като средство за отказване от цигарите.

„Определено е много по-малко вредно от пушенето, но това не означава, че е безрисково“, каза Дебора Арнот, главен изпълнителен директор на Action on Smoking and Health .

„Имаме нужда от по-дългосрочни изследвания, за да покажем какво е въздействието, така че хората, които никога не са пушили, да знаят рисковете, на които се излагат, като пият.“

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР