Проучване във Великобритания, направено от междуправителствената група за прогнозиране C19

...
Проучване във Великобритания, направено от междуправителствената група за прогнозиране C19
Коментари Харесай

Млади и депресирани, стари и щастливи

Проучване във Англия, направено от междуправителствената група за прогнозиране C19 Foresight, си слага за цел да разбере по какъв начин изолацията поради пандемията от ковид се отразява на другите възрастови групи.
 Депресията, хиперактивността и наркотицити или за какво милениалите ще боледуват повече и умират по-млади
Защо милениалите боледуват повече и умират по-млади

Тревожен нов отчет

Резултати от него са много забавни. Логиката, че възрастните хора, които са по-застрашени от ковид чисто физически, ще са по-засегнати и душевен, се оказва погрешна. Явно в сложни житейски обстановки като тази възрастните хора са доста по-устойчиви и постоянни от младите.

Авторите на изследването записали спад в равнищата на благополучие за всички възрастови групи след появяването на ковид, като се изключи пенсионерите, написа, базирайки се на резултатите от изследването.
 Снимка 498942

Най-високи равнища на меланхолия, влошено психологично здраве и тревога се регистрирани при хората под 30-годишна възраст. А най-тъжни са шотландците - единствено за седмица е регистриран спад с 15 % в равнищата на благополучие.

Освен това, близо половината от хората над 65 години и единствено 30 на 100 от младите на възраст сред 18 и 24 години поддържат държавния метод.

 Снимка 498941

Друго изследване на Университета в Глазгоу открива, че пиенето на алкохол се е нараснало от 10,8% на 16,2% по време на изолацията, както и хората, които пият четири или повече пъти седмично (от 13,7% до 22,0%).

Хората също по този начин считат, че празничните обичаи като коледуването, празненствата и среднощните литургии ще пострадат от рестриктивните мерки поради коронавирусната пандемия.
 Коронавирус, корона килос и кои привички от живота в изолираност да запазим вечно
Кои привички от живота в изолираност да запазим вечно

Съветите на психолозите
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР