Проучване установи, че 50% от хората, получили внезапен сърдечен арест,

...
Проучване установи, че 50% от хората, получили внезапен сърдечен арест,
Коментари Харесай

Симптоми като при грип предвестяват за сърдечния арест до 24 часа по-рано

Проучване откри, че 50% от хората, получили неочакван сърдечен арест, са имали най-малко един индикативен признак 24 часа преди този момент, заяви Юнайтед прес интеренешънъл.
Тези показателни признаци са разнообразни при мъжете и дамите. При дамите най-важният признак на иден неочакван сърдечен арест е задухът, а за мъжете това е болежка и напрежение в гърдите, показва Българска телеграфна агенция.
Досега се смяташе, че сърдечният арест настава без предизвестие, поради което множеството хора, които го получават отвън лечебни заведения, умират за минути. Идентифицирането на предупредителни сигнали обаче може да даде на хората късмет да оцелеят, сподели създателят на проучването доктор Сумийт Чу. Чу е началник на изследователската активност по сърдечна електрофизиология и медицински шеф на Центъра за сърдечен темп в отдела по кардиология в Сърдечен институт " Шмид " в Лос Анджелис.
Сърдечният арест, нормално породен от аномалии на сърдечния темп, е характеризиран със неочакваното прекъсване на кръвообращение, когато сърцето спре да изпомпва кръв към мозъка и другите органи. Всяка година към 450 000 американци умират от сърдечен арест съгласно Националния институт за сърцето, белите дробове и кръвта на Съединени американски щати.
Освен болката в гърдите при мъжете и задуха при дамите, някои хора получават сърцебиене, изпитват положения, сходни на припадъци, или признаци, сходни на грип, преди да получат сърдечен арест.
Все отново Чу предизвестява, че болката в гърдите и задухът могат да зародят и по други аргументи и не значат безусловно, че човек е на ръба на сърдечния арест. Въпреки това, когато тези признаци се появят при някого, който има високо кръвно налягане, диабет или сърдечно заболяване, е по-вероятно те да се окажат свързани с иден сърдечен арест. В бъдеще приложенията или смарт часовниците биха могли да открият с по-голяма акуратност кой е най-застрашен от неочакван сърдечен арест, добави той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР