Проучване, проведено от Florida Gulf Coast University установи, че хората

...
Проучване, проведено от Florida Gulf Coast University установи, че хората
Коментари Харесай

Мързелът може да е признак за висока интелигентност

Проучване, извършено от Florida Gulf Coast University откри, че хората с по-висок коефициент на просветеност са по-малко физически дейни.

Изследването употребява когнитивен тест, с цел да раздели субектите на два лагера - мислещи и немислещи.

В продължение на една седмица данните демонстрираха, че „ мислителите “ са по-малко дейни през делничните дни и не демонстрират огромна разлика през уикендите.

Смята се, че това е по този начин, тъй като интелигентните хора са по-малко склонни да скучаят, което значи, че ще прекарват повече време в интелектуални действия.

И макар изгодите от четенето и кръстословиците, те не вършат доста, с цел да раздвижат кръвта си.

Активните хора въпреки това би трябвало да продължат да се подтикват с външни действия, тъй като са по-склонни да се отегчават.

Като се има поради, че единствено 60 души са взели участие в изследването, откривателите предизвестяват да не се вършат прекалено много систематизирания въз основа на констатациите.

Проучването обаче се оказа правилно с доста хора, които бяха извънредно щастливи да чуят, че в действителност може да са гении.

„ Аз би трябвало да съм Алберт Айнщайн “, до момента в който различен се пошегува: „ Мързеливите хора са умни, тъй като карат другите да правят работата вместо тях “.

„ Можете да бъдете мързеливи и интелигентни, да, само че същинските интелигентни хора са тези, които се борят с мързела и имат дисциплинираност. По-лесно е да се каже, в сравнение с да се направи. “

В последна сметка ничия просветеност не може да се мери само с това какъв брой постоянно върви във фитнеса или седи на дивана.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР