Проучване на УНИЦЕФ показва, че на практика нито едно дете

...
Проучване на УНИЦЕФ показва, че на практика нито едно дете
Коментари Харесай

Всяко дете по света ще бъде засегнато от изменението на климата

Проучване на УНИЦЕФ демонстрира, че на процедура нито едно дете по света няма да избегне въздействието на световното стопляне, съобщи Ройтерс. 

Първият по рода си показател на УНИЦЕФ демонстрира, че съвсем всички от 2,2-те милиарда деца по света ще бъдат изложени на минимум един риск, обвързван с измененията на климата и околната среда, от пагубни наводнения до отровен въздух. Индексът на УНИЦЕФ бе показан през днешния ден, когато се отбелязва третата годишнина от зараждането на придвижването Петъци за бъдещето, зад което стои шведската екоактивистка Грета Тунберг.

По мотив изследването тя сподели, че то удостоверява, че децата ще бъдат най-тежко наранени от изменението на климата и прикани международните водачи на конференцията за климата в Глазгоу през ноември да работят вместо да приказват.

" Аз не чакам те да създадат това, само че ще бъда по-щастлива, в случай че те ми потвърдят, че бъркам ", съобщи Грета Тунберг. 

Според показателя към 1 милиард деца в 33 значително африкански страни с ниски равнища на нездравословни излъчвания са изправени пред смъртоносна композиция от рисково време и съществуващи към този момент проблеми като бедността, което ги прави още по-уязвими.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР