Проучване на учени от университета в Южна Австралия показа, че

...
Проучване на учени от университета в Южна Австралия показа, че
Коментари Харесай

Децата днес са по-затлъстели от родителите си на младини

Проучване на учени от университета в Южна Австралия сподели, че актуалните деца са по-затлъстели и по-бавни, в сравнение с са били родителите им на тяхната възраст.

Според резултатите от 50 проучвания за устойчивост днешните деца не могат да тичат толкоз бързо или дълготрайно като своите родители.

Мащабното изследване е присъединило 25 милиона деца на възраст от 9 до 17 години в 28 страни и е извършено в интервала от 1964 година до 2010 г.

Данните са посочили, че младото потомство пробягва 1.5 километра с 90 секунди по-бавно спрямо връстниците си преди 30 години.

С всяко последващо десетилетие е регистриран законосъобразен спад на сърдечносъдовата устойчивост както при момчетата, по този начин и при девойките.

 Фаст фууд

Ръководителят на проучването лекар Грант Томкинсън съобщи, че 60 % от спада в издръжливостта може да бъде пояснен с увеличение на масата на тлъстините.

Този проблем беше присъщ основно за западните страни, само че към този момент и в страни като Южна Корея, Китай и Хонконг се следи сходна наклонност.

Лекарите предлагат децата да бъдат насърчавани и вдъхновявани да спортуват, тъй като последствията от наднорменото тегло могат да бъдат доста рискови за здравето.

Според изследванията, в случай че децата не са в добра физическа форма, след време ще имат огромни проблеми със сърдечносъдовата система.

Доказано е, че с цел да поддържат здравето си в чудесно положение, децата и младежите би трябвало да за физически дейни най-малко един час на ден.

 Спорт при деца

Това значи, че би трябвало да играят навън, да вървят пешком или с колело на учебно заведение.

Самото натоварване също е значимо - то би трябвало да провокира потене.

Изследването е показано на конференция на Американската асоциация за сърдечно здраве.

Световната здравна организация показва, че 80 % от младежите по света не се движат задоволително.

Една четвърт от децата с наднормено тегло демонстрират признаци на глюкозна непоносимост, която е рисков фактор за развиването на диабет от Тип 2.

Само до преди няколко години тази форма на диабет се наблюдаваше единствено при възрастните.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР