Проучване на Еврейския университет в Йерусалим предлага ново обяснение защо

...
Проучване на Еврейския университет в Йерусалим предлага ново обяснение защо
Коментари Харесай

Учени: Още е рано да ни се обадят извънземни

Проучване на Еврейския университет в Йерусалим предлага ново пояснение за какво извънземни не са посетили нашата планета - нашите сигнали към момента не са достигнали до тях и те няма по какъв начин да узнаят, че на Земята има рационален живот, написа в. " Дейли мейл ".

По създание това значи, че ние изпращаме сигнали, които могат да се открият от Космоса, едвам от 30-те години на предишния век, тъй че извънземните в действителност не са имали задоволително време, с цел да получат известието или да отговорят на него.

Радиовълните ни до момента са достигнали до единствено към 15 000 звезди и орбитиращите им планети от всичко 400 милиарда звезди в Млечния път, споделиха откривателите.

Авторът на проучването Амри Вандел, астрофизик от Еврейския университет в Йерусалим, написа в публикация, че е належащо още време за възможен отговор от извънземни да доближи назад до нас.

По създание единствено звезди на разстояние 50 светлинни години от нас са имали време да реагират, откогато Земята стартира да излъчва сигнали надълбоко в Космоса.

Освен това първите радиосигнали на Земята не са били преднамерено изпратени в Космоса, което значи, че ще бъде доста мъчно за извънземните да ги разграничат измежду общия радиофон във Вселената.

Първото съзнателно високомощно лъчение към извънземни е изпратено едвам преди 48 години. T. нар. „ Съобщение от Аресибо ” е радиоемисия, излъчена в Космоса по време на церемонията по случай ремонтирането на радиотелескопа Аресибо в Пуерто Рико на 16 ноември 1974 година Насочено е към кълбовидния звезден куп M13, който се намира на 25 000 светлинни години от Слънчевата система. Съобщението се състои от 1679 бита и е предадено на периодичност от 2380 MHz, с мощ от 1000 киловата. Цялото предаване продължава 169 секунди и не е повторено.

Оттогава обаче има проекти за изпращане на ново известие – така наречен BITG (от британското Beacon in the Galaxy - “Маяк в галактиката “). То ще включва изображения на ДНК, на Слънчевата система, на мъж и жена, само че също по този начин ще съдържа доста повече съществена математическа и научна информация, в сравнение с посланието от Аресибо.

Всичко това е доказателство, че извънземният живот просто не е имал задоволително време, с цел да ни се обади, считат откривателите. Вандел написа, че би трябвало да има повече от 100 милиона софтуерно напреднали планети в Млечния път, с цел да имаме действителен късмет да получим известие от най-малко една от тях.

Теорията на израелския академик допуска, че няма интелигентни извънземни на разстояние към 50 светлинни години от Земята, само че това не изключва съществуването им някъде във Вселената. Възможно е те да чакат софтуерните сигнали на Земята да доближат до тях или отговорът им към момента да е на път.

„ Установено е, че актуалната възможност за контакт със Земята е доста ниска, в случай че цивилизациите не са извънредно изобилни, написа Вандел и прибавя: Тъй като радиосферата се уголемява с времето, вероятността за контакт също се усилва. “
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР