Проучване и добив на нефт и газ АД започна да

...
Проучване и добив на нефт и газ АД започна да
Коментари Харесай

Проучване и добив на нефт и газ започна изплащането на дивидента

Проучване и рандеман на петрол и газ АД стартира да изплаща брутен дял от 0,29 лева на акция от 10 октомври, заяви сдружението посредством БФБ – София. Общата брутна сума, която ще бъде разпределена измежду акционерите на сдружението за 2016 година, е в размер на 3 546 137,98 лв.. Решението за размера на дивидента е взето на Общо заседание на акционерите, извършено на 14 юли 2017 година, оповестява Инвестор бг.
Изплащането на средствата ще се прави посредством клоновата мрежа на Централна кооперативна банка АД и системата на Централния депозитар. Акционерите, имащи открити потребителски сметки при капиталови медиатори, ще получат дивидента посредством съответния капиталов медиатор чрез „ Централен депозитар” АД, а за акционери без сметки при капиталови медиатори – посредством клоновете на Централна кооперативна банка в цялата страна.

Крайният период за погашение на дивидента е 14 октомври 2017 година, като след приключването му в границите на 5 години всеки акционер може да получи дължимата сума от сдружението в брой или по банков път след отправено документално искане.

През първите шест месеца на годината приходите от продажби се намаляват с 13,4% до 14,2 млн. лева, демонстрира консолидираният доклад на сдружението към 30 юни. Печалбата от оперативна активност е в размер на 2,5 млн. лева, като се намалява по отношение на 4 млн. лева година по-рано. Нетната облага се свива с 32% до 2,5 лева по отношение на 3,7 млн. лева през същия интервал на предходната година.

От началото на годината акциите на компанията поевтиняват с 9,52%, а през послендите 12 месеца спадът е с 12,14% при пазарна капитализация в размер на 92,933 млн. лева
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР