Проучване: 88% от анкетираните разполагат с достъп до интернетПо-кратки и

...
Проучване: 88% от анкетираните разполагат с достъп до интернетПо-кратки и
Коментари Харесай

Технологиите ни съпътстват все по-често при пътуване

Проучване: 88% от интервюираните разполагат с достъп до интернет

По-кратки и по-чести пътувания в чужбина печелят известност, сочи световно изследване на Visa

Прогонването на напрежението е главната причина за хората да пътуват, сочат резултатите от световно изследване на Visa измежду повече от 15 000 пътуващи в 27 страни, огласени тази седмица.

Изследването „ Глобални настройки за пътувания ” разкрива редица макроикономически трендове, които се чака да продължат и през 2018 година Така да вземем за пример, пътуванията стават все по-кратки – междинният брой нощувки на световно равнище е осем, в съпоставяне със приблизително 10 нощувки за пътешестване през 2013 година

На световно равнище се обрисува наклонност за повече пътувания в бъдеще – от приблизително 2,5 пътувания за последните две години до приблизително 2,7 за идните две. Най-много пътувания през последните две години са осъществени в района на Северна и Южна Америка – приблизително 3,2 за 2017 година

Технологиите оказват помощ на пътуващите да се ориентират по-лесно. 88% от пътуващите споделят, че са имали интернет връзка по време на пътуването си. Почти половината от участниците в изследването (44%) употребяват приложения за споделено пътешестване на територията на страната, която посещават.

11% от пътуванията по света включват визити на няколко страни в границите на едно пътешестване, а жителите на Саудитска Арабия се подреждат преди всичко във връзка с общата изхарчена сума за резервации, билети и разноски по време на пътешестване в чужбина. Следват ги китайците, австралийците, американците и кувейтците.
още по тематиката
Все повече хора се възползват от технологиите при обмисляне на своето пътешестване – през 2017 година 83% са употребявали софтуерно решение, спрямо 78% през 2015 година Същевременно обаче, по-голяма част от хората към момента избират аналоговите способи за разплащане в чужбина.

Въпреки че доста от пътуващите употребяват банкови карти, множеството от тях (77%) към момента избират разплащане в брой. Парите в брой обаче предизвикват тревога – главното терзание по време на пътешестване е загубата или кражбата на пари в брой.

Средната изхарчена сума при пътешестване в чужбина е 1793 $ за едно пътешестване. Средната сума в брой, с която пътуващите разполагат в себе си, доближава еквивалента на 778 $. За да разполагат с такива суми в брой, 72% от хората  обменят пари в съответната валута още до момента в който са в родината си и преди самото пътешестване.

Едва един на всеки 10 души тегли пари от банкомат в чужбина. Водещата причина за това е обвързвана със сигурността – един от всеки петима пътуващи показва, че не тегли пари от банкомат от съображения за сигурност. Жителите на Европа, Близкия изток и Африка са по-склонни да теглят пари от банкомати в чужбина, спрямо хората от останалите райони.

Цели 87% от хората показват, че разполагат с останали пари в брой в края на пътуването. Едва 29% от пътуващите обменят оставащата сума назад във валутата, в която могат да я употребяват в родината си. Средният размер на останалите пари в брой на световно равнище е 123 $.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР