Проучена е и версията за терористичен акт за трагедията на

...
Проучена е и версията за терористичен акт за трагедията на
Коментари Харесай

Прокуратурата: Трагедията на АМ Струма не е терористичен акт, вероятно причината е човешка грешка

" Проучена е и версията за терористичен акт за нещастието на Автомагистрала " Струма ", само че след деликатна инспекция, е отхвърлена тази опция . "

Това разгласи зам. основният прокурор и шеф на Националната следствена работа Борислав Сарафов, който дружно с представителя на основния прокурор Сийка Милева дава брифинг по отношение на тежкия пътен случай.
Няма да има дело и отговорни за нещастието на Автомагистрала " Струма ", твърди някогашен началник на КАТ (ВИДЕО)
Съдебно дело за случилото се на Автомагистрала " Струма " няма да има. В това е уверен някогашният шеф на КАТ и ръководител на Института по пътна бе...

" В медийното пространство се тиражират доста спекулации по отношение на случая на Автомагистрала " Струма "., сподели зам.-главният прокурор Борислав Сарафов.

" По делото са разпитани очевидци, както и двама от оживелите в трагичната нощ. Двамата са били будни, а показанията им се препокриват изцяло. Разпитват се още двама от потърпевшите, които са в потрес, само че ще могат да дадат показания още през днешния ден. "

Наети са най-хубавите специалисти, а е назначена сложна експертиза и такава за повода на зародилия пожар, разяснява зам.-главният прокурор.

ДНК ще откри самоличностите на починалите, а телата ще бъдат върнати на околните

Пожарът не е зародил от туби със запалителна течност. Имало е туби със следи от нафта, само че не и от бензин, уточни той.
Имало е няколко неизгорели туби за гориво при автобусната злополука на Автомагистрала " Струма "
Няколко туби за гориво не бяха изгорели. Това съобщи основният прокурор на Северна Македония Любомир Йовески, който е бил на оглед на мяс...

, призна зам.-главният прокурор Борислав Сарафов.

Стана ясно, че основният прокурор Иван Гешев наредил инспекция на Върховен административен съд за инспекция на пътната маркировка и сигнализиращите знаци на всички автомагистрали у нас.

" Видях струпаните и овъглени трупове и частите от телата.. Всички потърпевши бяха в положително положение, само че в душевен им беше доста тежко. Питахме всички потърпевши от какво имат потребност, те желаеха единствено да знаят по какъв начин са децата, съпрузите им, родителите им, само че те бяха измежду труповете, показа от своя страна представителят на прокуратурата Сийка Милева.

Мъжът, разрушил стъклото, през който са се избавили оживелите, изрично е декларирал, че са се избавили 8 души, само че в болница са единствено 7 . Сийка Милева заяви, че са почнали издирвателни дейности за последния човек.

Според Сарафов гореизложеното съставлява мистерия, тъй като има 44 натрупа, а е допустимо един да се е прекачил към един от трите други рейса.
Няма да има дело и отговорни за нещастието на Автомагистрала " Струма ", твърди някогашен началник на КАТ (ВИДЕО)
Съдебно дело за случилото се на Автомагистрала " Струма " няма да има. В това е уверен някогашният шеф на КАТ и ръководител на Института по пътна бе...

Брифингът на прокуратурата удостоверява версията на някогашният шеф на КАТ Богдан Милчев, че най-вероятно правосъдно дело за случилото се на Автомагистрала " Струма " няма да има. господин Милчев съобщи следното – и двете версии, които се проверяват, не допускат да бъде упрекнат някой различен отвън водача.

Първата е точно негова неточност, а втората е ненадейно зародила техническа нередовност. Шофьорът не е жив, надлежно даже първата версия да се удостовери, няма да има кой да бъде съден. При втората е ясно, че отговорност не може да бъде търсена на никого.

Още от КРИМИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР