Процесът за избиране на шефове на регулаторите започна да се

...
Процесът за избиране на шефове на регулаторите започна да се
Коментари Харесай

Кирил Петков: Процесът за избиране на шефове на регулаторите започна да се движи

Процесът за избиране на шефове на регулаторите стартира да се движи. Това съобщи съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков по отношение на срещата през днешния ден, провела се сред ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и финансовият министър, съобщи кореспондент на " Фокус ". 

" Регулаторите са развой. Днес ще изслушаме Димитър Радев за Българска народна банка. Ще зададем опция на всички наши депутати да зададат своите въпроси. Искаме да сме сигурни, че целите са общи и че еврозоната ще бъде голям приоритет, тя ще се случи най-късно в края на годината, а може и по-рано ", изясни Петков.

" Този вид развой стартира да се движи. Ние ще внимаваме за всяка кандидатура. Ще имаме значими полемики в нашата група. Ще имаме оценка на всеки претендент, тъй че крайният резултат да бъде по-добър, в сравнение с, в случай че единствено едната партия участваше в избора ", сподели още той.

По тематиката за бюджета някогашният министър-председател съобщи, че първите две политически сили споделят общо виждане за реализиране на трипроцентов недостиг, с който да бъдат покрити Маастрихските критерии за влизане в еврозоната. Той изясни, че към този момент се водят диалози за избирането на регионални шефове. 

" Имаме прогрес. Тази заран, когато беше и министър Василев, се говореше за бюджета и че имаме обща визия за трите % недостиг за влизане в еврозоната. Отделно говорихме за регионалните шефове и регулаторите. Искахме да покажем по какъв начин регионалните шефове могат да стартират като дадохме за образец София и Пловдив. И за двата града се избраха хора, които не са огромни партийни дейци, а са специалисти. Да покажем по какъв начин това е методът за деяние и за другите области ", съобщи Петков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР