Процесът по ротацията върви. С г-жа Мария ГабриелМария Иванова Габриел

...
Процесът по ротацията върви. С г-жа Мария ГабриелМария Иванова Габриел
Коментари Харесай

Премиерът категоричен: Ротацията ще се случи, България няма да праща войски в Украйна

Процесът по ротацията върви. С госпожа Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев.   През 1997 година приключва Езикова имаме съгласие, че процесът би трябвало да бъде равен. Това, което основава повече напрежение е по какъв начин в Народното събрание ще бъдат попълнени позициите свързани с антикорупционната комисия, Висш съдебен съвет и регулаторите. Трябва да е ясно, че това е основен въпрос за всички българи, тъй като от това ще зависи по какъв начин ще действа страната в идващите години и по какъв начин ще живеят хората. Тук не става въпрос за постове. Това е рискът и той напълно е в ръцете на Народното събрание. 

Това съобщи предмиерът акад., откакто взе присъединяване в Общото заседание на НСОРБ.  

" Аз съм подготвен с моята оценка на министрите, само че към момента не сме говорили с госпожа Габриел, тъй като бях в чужбина. До края на седмицата ще създадем този обзор. За нас е значимо да има свободна връзка с външните сътрудници. Постът на министър председател и на външен министър дава тази независимост. Според мен ще има сполучлива ротация и ще се разберем с политическите водачи ", безапелационен бе той.

" Естествено, че ще подам оставка на 6 март. В това няма никакъв проблем. Ще беседваме с политическите водачи, когато сме подготвени с госпожа Габриел. Има замяна на тезата, която беше показана. 50/50 не значи, че едната партия ще постави, който си желае и другата партия ще направи същото. тук приказваме, че би трябвало да има прелиминарен развой, на който да бъдат разисквани всички претенденти. Едва откакто тези претенденти преминат съответните инспекции и се откри, че няма никакви кавги окло тях, тогава ще можем да приказваме кой къде може да бъде назначен. Искам да напомня, че този кабинет, който ръководи България към този момент девет месеца, също беше образуван по този начин. Някои министри бяха препоръчани от госпожа Габриел и ние се съгласихме. Единствената причина да не споделям техните имена е, че не желая да се разделяме на наши и ваши. Този екип би трябвало да работи дружно. Според мен всички министри се оправиха добре с работата си и съм удовлетворен. в случай че имам сериозни бележки, то те са, че не постоянно бяха задоволително отзивчиви. вършеха чудесна работа, само че за нея малко се разбираше. В псоелдния месец-месец и половина виждам усъвършенстване и в това отношение. Аз постоянно съм казвал, че би трябвало да има доста дребни промени измежду министрите, тъй като при промяната на един на един министър на новия ще му трябват месеци, с цел да навлезе в работата ", добави министър-председателят.  

" Никой не е поставял въпрос за изпращане на войски в Украйна при вчерашното ми посещаване. Дори и някой да е повдигнал този въпрос, аз отново ще кажа - български войски в Украйна няма да вървят. Няма проблем да отида в Народното събрание и още веднъж да повторя тази наша позиция. Ние само можем да оказваме помощ с военна-техническа помощ. До колкото знам не изнасяме непосредствено снаряди за Украйна. Ясно е, че България прозивежда снаряди и някои от тях стигат посредством експорт до Украйна. Тук няма вест ", съобщи акад. Денков.  

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР