Процентното намаление е това, което най-много привлича потребителите, а не

...
Процентното намаление е това, което най-много привлича потребителите, а не
Коментари Харесай

Внимавайте с новата мода в търговската мрежа с клиентски карти

Процентното понижение е това, което най-вече притегля потребителите, а не цената която би трябвало да платят, съобщи пред БНР Габриела Руменова - основател на платформата " Ние, потребителите ". Тя добави, че когато купуваме би трябвало да сме деликатни и дейни, когато избираме.

„ Трябва да споделяме „ не “ на всички случаи, в които се пробват да ни заблудят по някакъв метод. Всъщност  най-голямото наказване за търговеца е да не купим от него , да кажем на други хора, че той не е правилен. По този метод той доста мъчно би могъл да съществува на пазара “, сподели Руменова.

По думите й, когато сме решили да купим нещо е добре да разгледаме повече търговци, които оферират същия артикул. Руменова посъветва потребителите да бъдат деликатни, когато дават персоналните си данни.

„ От „ Ние, потребителите “ установихме, че в комерсиалната мрежа върви една мода, при която се издават потребителски карти, пускат се понижения от порядъка на 3 или 5 дни, в които с такива карти можеш да си купиш всичко от обекта с минус 20%. Целта, в реалност е да се приканят хората да си извадят такива карти, с цел да могат в следствие да ги нападат с  различни маркетингови известия , а в някои случаи, в случай че са дали такова единодушие, да дават персоналните им данни и на трети лица “, изясни Габриела Руменова.

 istock istock

Тя напомни, че в  Закона за отбрана на потребителите  е регламентирано, че когато търговците оферират понижение, то следва да бъде от остарялата цена, на която продуктът да е предлаган най-малко един месец преди този момент.

„ Контролните органи би трябвало да бъдат дейни, а потребителите могат да се спасят само като  съпоставят цените “, сподели Руменова.

По думите й, в България към момента не са построени обичаи в класическата  онлайн търговия , в която потребителите си харесват нещо онлайн, заплащат го онлайн и го получават.

„ При нас виждаме го онлайн, отиваме да го забележим във физическия магазин или противоположното – плащаме с натрапен платеж “.

Габриела Руменова посъветва, с изключение на за цените,  да следим и характерностите на стоките, да гледаме дали имат гаранция и постоянно да пожелаваме касова записка . При възможен проблем да се обърнем първо към търговеца, а по-късно и към контролните органи.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР