Процентът на нападенията с нож в някои регионални градове е

...
Процентът на нападенията с нож в някои регионални градове е
Коментари Харесай

Британия отчита ръст на нападения с нож, 50% от извършителите са 24-годишни

Процентът на нападенията с нож в някои районни градове е по-висок, в сравнение с в доста лондонски региони , сочи разбор на полицейски данни, изработен от БиБиСи.

Като цяло Лондон остава най-опасната част от Англия и Уелс, само че данните, получени от 34 от 43-те полицейски ръководства , демонстрират, че процентът на тежки закононарушения с нож се усилва внезапно в някои региони отвън Лондон тук-там като Манчестър, Ливърпул и Блекпул.

Съгласно Закона за свободата на информация БиБиСи желае всички 43 районни полицейски ръководства в Англия и Уелс за детайлности по отношение на тежки закононарушение с нож в техния регион.

За тежко закононарушение с нож се дефинира всяко нахлуване, обир, опасност за ликвидиране, ликвидиране, опит за ликвидиране или полово закононарушение, включващо нож или изострен инструмент.

В Ланкашайър цифрите демонстрират, че закононарушенията с нож са се удвоили за пет години , от 455 закононарушения през 2014 година, на 981 през 2018 година

Манчестър, Ливърпул и Нотингам са в топ 25 на най-опасните места в Англия и Уелс по отношение на съществено закононарушение с нож.

Най-безопасните региони с по-малко от 1 закононарушение на 10 000 души са Дорсет, Котсуолдс, Монмутшир и Малвърн.

В Шотландия полицията събира статистически данни за закононарушенията по друг метод , тъй че няма обособена информация за набези с нож. Въпреки това притежанието на ножове се усилва през последните години , като за предходната година са регистрирани над 2300 закононарушения .

Банди свързани с опиати, степента на изключване от учебно заведение, бедността, безработицата и съкращаването на услугите са упреквани за увеличение на насилието измежду младежите в градове като Блекпул и Престън.

" Съществува забележителен проблем с окръжните банди (куриер на наркотици) в Блекпул и това значи, че доста младежи носят ножове ", разяснява Ашли Хакет, изпълнителен шеф на Blackpool Community Club Trust,

" Има ужасно доста деца и младежи, които живеят в ограничения и търсят всевъзможни способи, с цел да печелят пари и да устоят семейства, законно или нелегално, те го вършат . Това включва опиати и ножове ", добавя той.

През 2018 година съвсем половината от всички обвинени в тежки закононарушения с нож в Англия и Уелс са на възраст 24 години . Миналата година 15% от обвинените в закононарушение с нож са дами . При тези, нападнати при произшествия с домашно принуждение, една четвърт от жертвите на закононарушение с нож са дами .

Д-р Майк Роу от университета в Ливърпул, който следи полицейски чиновници на работното място през последните шест години, разяснява, че " девойки и млади дами се експлоатират за носене на оръжие , защото е доста по-малко евентуално да бъдат спрени и претърсени от полицията . Вниманието върху обвинените мъже може да докара до съзнателно набиране на млади дами . "

Говорител на министерство на вътрешните работи изяснява, " ние подхващаме дейности за справяне с насилието , което има толкоз опустошително влияние върху нашите общности . "

" Това включва поддръжка на полицията посредством набиране на 20 000 нови полицейски чиновници през идващите три години , което улеснява потреблението на пълномощия за прекъсване и претършуване и вложение на 10 милиона паунда в в допълнение финансиране , с цел да се даде опция на силите да усилят броя на чиновниците, употребяващи " Тийзър ". "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР