Процедурите за растеж на косата са един от най-добрите начини

...
Процедурите за растеж на косата са един от най-добрите начини
Коментари Харесай

Доказано ефективни домашни рецепти, с които ще спрете косопада

Процедурите за напредък на косата са един от най-хубавите способи за попречване на изтъняването, накъсването, за най-благоприятен напредък на косата и прекъсване на косопада. Домашните масла за коса могат дейно да създадат косата ви мощна и да насърчат растежа ѝ. Ето няколко известни предписания:

РЕЦЕПТА С МАСЛО ОТ ЛАВАНДУЛА:

Неща, от които се нуждаете: Нуждаете се от няколко стръка лавандула и 1 чаша зехтин.

Метод: За да извършите свое лично прясно лавандулово масло, вземете малко зехтин от бутилка, сложете в него няколко стръка лавандула, уверете се, че са потопени в маслото и оставете на мрачно място за към месец. Масажирайте малко от това масло всеки ден върху скалпа си и оставяйте за през нощта. Измийте косата си на идната заран благодарение на гальовен билков шампоан.

МАСЛО ЗА КОСА ОТ ЛИСТА ОТ КЪРИ:

Неща, от които се нуждаете: 2-3 връзки листа къри и 1 чаша кокосово масло

Метод: Вземете къри листа и отстранете всички листа от стъблото и ги измийте с вода. Оставете ги да изсъхнат на сянка. След като листата изсъхнат, смелете ги на прахуляк. Изсипете чаша чисто кокосово масло в тиган и загрейте маслото при слаб огън. След две минути прибавете натрошените листа към маслото и варете известно време, за предпочитане, до момента в който зеленият цвят на пастата стане мрачен. Изключете котлона и оставете маслото да се охлади. Филтрирайте маслото и изсипете в бутилка. Домашното билково масло е готово!

МАСЛО ЗА КОСА ОТ БОСИЛЕК

Неща, от които се нуждаете: Нужни са ви 1-2 стръка листа босилек (достатъчно, с цел да се получат 10 ч. л. Паста босилек), 1/2 чаша кокосово масло и 1-3 зърна сминдух.

Метод: Нарежете и смелете листата от босилек на паста и ги прехвърлете в купа. Добавете кокосово масло към пастата и поддържайте междинен огън на котлона, с цел да се смесят добре. Когато сместа се нагрее, прибавете 1-3 зърна сминдух. Добре е, даже и да не се държат повече от 10 минути. Прецедете маслото и съхранявайте в кутия. Използвайте 1 час преди миене на косата с нежно масажиране.

МАСЛО ЗА КОСА ОТ ХИБИСКУС:

Неща, от които се нуждаете: 1 чаша кокосово масло или бадемово масло, 5 пресни цветя хибискус и няколко листа от цветето.

Метод: Накълцайте цветята и листата на дребни късчета. Добавете 1 чаша кокосово / бадемово масло към него. Разбъркайте добре и го загрейте при слаб огън. Сега, когато изпаренията стартират да излизат, прибавете три листа босилек (по избор). Изключете котлона след 5 минути и го оставете да се охлади. Прецедете и съхранявайте в бутилка. Използвайте като нощно отнасяне или нанесете 1 час преди измиване на косата.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР