Процедурата не беше опорочена. Надявам се, че днес ще дадем

...
Процедурата не беше опорочена. Надявам се, че днес ще дадем
Коментари Харесай

Защо експертът Румен Радев иска най-добрия самолет - Ф-16, а политикът - не?

Процедурата не беше опорочена. Надявам се, че през днешния ден ще дадем мандат на държавното управление за придобиване на нов вид военен аероплан и ще бъде добър ден за авиацията. Вярвам на специалиста бригаден военачалник Румен Радев, който сподели, че няма по-добър аероплан от Ф-16. Сега на политикът Радев нямам доверие. Не знам на какво се дължи фразминаването. Това сподели Валентин Радев от ГЕРБ в спор за новите изтребители в ефира на БТВ.

Според Славчо Велков от Българска социалистическа партия съвещанието на военна комисия е трябвало да бъде отсрочено, тъй като огромна част от членовете не са били осведомени с отчета на Политико-военната комисия.

По думите на социалиста не се е споделило нищо ново. Борис Вангелов от Вътрешна македонска революционна организация добави, че след решението на Народното събрание има образувана работна група от 7 страни, три са дали предложения и информация. За разминаването при Обединените патриоти, Вангелов съобщи, че не може да дава отговор за другите, а от Вътрешна македонска революционна организация ще гласоподават "за ", тъй като в случай че това решение не се одобри то след 10 години няма да имаме Военновъздушни сили.

Представителят на Движение за права и свободи Джихан Ибрямов съобщи, че още през 2010 са упорствали този развой за се случи, като са упорствали договарянията да се води непосредствено държава-държава. "Ако гоним целесъобразността ние би трябвало да се ръководим от НАТО и в този случай най-хубавият вид е точно Ф-16 ", съобщи Ибрямов.

Според Пламен Христов от "Воля ", те били единствените почтени, които се противопоставили за харченето на милиарди за купчина желязо и всички били чули техните доводи и запита сътрудниците си дали са записали тези разходи в програмата им. Валентин Радев незабавно го отвърна с това, че ГЕРБ са извели като приоритет образованието, само че и модернизацията на армията.

"Само за АЕЦ се е правила такава огромна инвестиция, никой не знае какви са границите, дано дадем опция на държавното управление да води договаряния. Някой да знае те по какъв начин купиха транспортни самолети и "Кугър "-и, а ние вършим всичко транспарантно ", репликира Радев сътрудника си от Българска социалистическа партия. Велков пък скочи с висок звук и съобщи, че Валентин Радев не е чел отчета и добави, че отклонението за момента от рамката е близо 500 хиляди лв..

Според Ибрямов и при трите разновидността има надвишаване на рамката и добави, че всичко се взема решение при договаряния със съответната страна. "Ние сме сътрудници на НАТО от 2004 година и това изисква от нас договаряния държава-държава ", добави представителят на Движение за права и свободи и добави, че когато приключат договарянията може да се приказва дали се излиза от бюджетната рамка. Всички са съгласни, че ни би трябвало нов аероплан, само че се тормозят че може да се отсрочи тематиката още веднъж във времето, по тази причина и бързат да вземат какъвто и да било вид, а всичко са наясно, че Ф-16 е най-хубавия вид. Ибрямов добави, че и трите разновидността се забавят във времето, Грипен и Юрофайтър не оферират цяло въоръжение, до момента в който Ф-16 има цялостно такова.

"САЩ са стратегическия ни сътрудник. В Португалия пътувахме дружно, 2012 за малко да купим втора употреба Ф-16, самият той беше с мен тогава и в един глас говореше какъв брой е добър Ф-16 и то втора употреба и в този момент споделя, че новия Ф-16 не е толкоз добър колкото "Грипен ", не мога да схвана какво се промени. Ние сме се хванали за най-големия производител на самолети в света, стратегическия ни сътрудник от който един винт не сме купили, защо натискане приказваме ", добави Радев и акцентира, че при офертата на "Грипен " даже и да ги купим отново ще би трябвало да си търсим въоръжението от трети страни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР