Протоколът за децентрализиран обмен KyberSwap наскоро се сблъска с експлойт,

...
Протоколът за децентрализиран обмен KyberSwap наскоро се сблъска с експлойт,
Коментари Харесай

DeFi протокол стана жертва на хак – загубите възлизат на $47

Протоколът за децентрализиран продан KyberSwap неотдавна се сблъска с експлойт, който докара до забележителна загуба от почти $47 милиона, както сочат данните, записани в блокчейна.

Експлоатираните средства са произлезли от неговото решение за ликвидност Elastic Pools.

Неочаквано средствата бяха трансферирани от портфейли, свързани с протокола, в един-единствен портфейл, в началото разпознат от консуматор, прочут като Spreek в платформата X.

Тези средства включваха почти $20.7 милиона в Arbitrum, $15 милиона в Optimism, $7 милиона в Етериум, $3 милиона в Polygon и $2 милиона в Base.

Значителна част от средствата се състоеше от разнообразни форми на Етериум, включващи обгърнати токени, ликвидни токени за стейкинг и други токени като Arbitrum (ARB), както и разнородни постоянни монети.

KyberSwap навреме осведоми потребителите посредством обява в X за случая със сигурността, включващ KyberSwap Elastic. Те настоятелно посъветваха потребителите да изтеглят средствата си без закъснение. Освен това увериха потребителите в дейното си следствие по въпроса и дадоха обещание постоянни актуализации на обстановката.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР