Противопоставянето на сегашната политика на Кремъл остава важно във връзка

...
Противопоставянето на сегашната политика на Кремъл остава важно във връзка
Коментари Харесай

Руският дисидент Олег Орлов: Поддържането на опозицията е важно за времето след Путин

Противопоставянето на сегашната политика на Кремъл остава значимо по отношение на подготовката за времето след президента Владимир Путин, сподели съветският отстъпник и правозащитник Олег Орлов в изявление за ДПА в Москва, представена от Българска телеграфна агенция.

" Докато той е на върха, нямам доверие, че може да се надяваме на каквато и да е смяна ", сподели 70-годишният Орлов. Той е обвиняем по дело за дискредитиране на съветската войска и може да получи продължителна присъда в наказателна колония.

" Но напускането (на Путин) безспорно ще докара до смяна и до разединение в елита ", сподели Орлов. " И опозицията, както и остатъците от гражданското общество ще имат голяма роля в този миг, с цел да подсигуряват, че измененията не са единствено козметични ", добави той.

Орлов беше отпред на " Мемориал " (мрежа от самостоятелни неправителствени организации, която включва към 50 организации в Русия и 11 в други страни като Казахстан, Украйна, Германия, Италия, Белгия и Франция, а съществени са основаните в Москва " Международен Мемориал " и Правозащитен център " Мемориал " - бел. ред.), на която, дружно с още двама души от Беларус и Украйна, беше присъдена Нобелова премия за мир за 2022 година. " Мемориал " е разпусната в Русия.

" Кога ще стане това и дали Путин ще следва естествения ход на събитията, това не знаем ", сподели Орлов. 71-годишният Путин промени съветската конституция, с цел да може да се кандидатира за президент за пети път на изборите следващата година.

Руските управляващи действаха остро против критиците след нахлуването в Украйна преди съвсем две години. Орлов се опълчва на войната против прилежащата страна.

Съдебните каузи против Орлов се точат от месеци. През октомври му беше наложена релативно скромна санкция, само че този месец присъдата беше анулирана и наказателното дело стартира изначало. Прокурорите упорстват за дълга присъда.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР