Противоепидемичните мерки в страната остават в сила до 12 октомври.

...
Противоепидемичните мерки в страната остават в сила до 12 октомври.
Коментари Харесай

COVID секира от днес! Мерките в цяла България връхлитат с нова пълна сила

Противоепидемичните ограничения в страната остават в действие до 12 октомври. Това излиза наяве от заповед на Здравното министерство, която влиза в действие от през днешния ден (06.10.22 г.), оповестява Dariknews.bg. 

Удължените ограничения плануват наложително носене на защитни маски в лечебните заведения, специализирани институции за даване на обществени услуги и в обществени услуги от резидентен вид за деца и възрастни. Изключение се позволява за деца до 6-годишна възраст.   Всички хора, които не са от едно семейство/домакинство, когато се намират на открити публични места, на които има скупчване на хора, би трябвало да съблюдават физическа дистанция от 1,5 м.  Работодателите и управленията във висшите образователни заведения имат ангажимент да проветряват постоянно пространствата и да обезпечават стерилизация. Не би трябвало да се позволяват на работа или в университета хора с прояви на остри респираторни заболявания (повишена температура, главоболие, хрема, кашлица, затруднено дишане и други). При опция и по преценка те ще би трябвало да провеждат и дистанционна форма на работния развой (надомна работа/работа от разстояние) и/или работно време с променливи граници или работа на смени.  В публичните и комерсиалните обекти е наложително да може да се обезпечи отдалеченост от метър и половина, както и да има сложени дезинфектанти на входовете. 

Задължително остава и провеждането на всекидневен филтър в профилираните институции за предоставяне на обществени услуги и в обществените услуги от резидентен вид за деца и
възрастни за съществуване на консуматори и личен състав с клинични признаци за COVID-19 и отстраняване на личния състав от работа до определяне на диагнозата и клинично оздравяване.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР