Противоепидемичната обстановка у нас се удължава с месец - до

...
Противоепидемичната обстановка у нас се удължава с месец - до
Коментари Харесай

Епидемичната обстановка се удължава с месец

Противоепидемичната конюнктура у нас се удължава с месец - до края на май. Това заяви министър председателят в оставка Бойко Борисов на съвещанието на кабинета, като добави, че държавното управление е одобрило решението.

На базата на това решение здравният министър Костадин Ангелов ще издаде и заповедта за влизане на чужденците у нас, което би трябвало да става по три вероятни метода.

Той на собствен ред рапортува на премиера, че излизаме сполучливо от третата вълна за разлика от доста други европейки страни, които не съумяват да реализират тези резултати, макар по-строгите ограничения и макар възбраната за излизане на хората от у дома. „ Постигнахме доста досега ”, сподели Ангелов и добави: " Това е голям триумф за нашата страна ".

В тази връзка той съобщи още, че имаме дълготраен спад на заболеваемостта и на смъртността, както и наклонност на стесняване на хоспитализаците - в неинтензивните, и в интензивните отделения. Ваксинацията вървяла с положителни темпове и имунизираме сред 15 и 20 000 дневно, сподели още Ангелов.

Напомни, че отваряме „ зелените коридори ” в петък. " Ситуацията е извънредно добре координирана ”, сподели още министърът. Даде да се разбере, че удължаването на ситуацията до края на май е точно, с цел да се затвърдят тези резултати.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР