Противно на повечето очаквания, зимата никак не е най-доброто време

...
Противно на повечето очаквания, зимата никак не е най-доброто време
Коментари Харесай

Зимата може да влоши сексуалния ни живот

Противно на множеството упования, зимата по никакъв начин не е най-хубавото време от годината за половия живот. По-късият ден, студеното време, което ни принуждава да оставаме вкъщи по-често, и редица други аргументи са отговорни ледът да не е единствено на открито, а и в спалнята.
Ако през последните месеци с половинката сте изпитвали спад в връзките, ето каква е била повода – зимата. Психолозите разкриват за какво това се случва толкоз постоянно:
Когато слънцето се скрива, утежнява се и любовта.Прочетете още
Знаем, че от слънчевите лъчи си набираме витамин D, който мощно въздейства на хормона на щастието. Затова и през зимата, когато нормално светлината незадълбочено се прокрадва сред облаците, елементарно можем да се усещаме тъжни, унили и без сила.

Така се любуваме по-малко на прекараното време дружно с обичания и това утежнява връзките.
Лесно можеш да изпаднеш в безкрайна рутина.
Всеки ден се случва едно и също. Събуждаме се, работим, а по-късно се закотвяме на дивана и не мърдаме от там, до момента в който не е време да се преместим на леглото.

Дори и да усещаме, че имаме потребност от многообразие, нямаме силата да го създадем. И по тази причина избираме по-лесния вид – просто да продължим по един и същи метод.

Ставаме все по-малко стимулирани да излезем на открито, с цел да се забележим с половинката си. А вечеря у дома с филми и свещи звучеше ужасно единствено първите няколко пъти от всичките хиляда, в които го правихте.
Уморяваш се повече от нормално.
Ако ще изневеряваме на диетата, то това ще се случи през зимата нали? Хапваме по-калорични храни, тъй като пред тв приемника няма по-вкусно от това, а дните, които ще прекараме по бански на плажа, са толкоз надалеч, че нямаме мотивация да упражняваме за фигурата си. Но това постоянно се отразява и върху самочувствието, което непосредствено въздейства отрицателно и на либидото.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР