Противниците на Владимир Путин в родината му го поздравиха за

...
Противниците на Владимир Путин в родината му го поздравиха за
Коментари Харесай

Протести и искания за оставка за ЧРД на Путин

Противниците на Владимир Путин в родината му го " поздравиха " за рожденния ден с демонстрации и претенции за оставка. В 80 съветски града през вчерашния ден се организираха протестни акции против ръководството на президента. Неслучайно те съответстваха с неговия 65-и рожден ден, съобщи БГНЕС.

По данни на мониторингова група, задържани са общо 270 души. Полиция разпръсна протестен протест в Санкт Петербург с присъединяване на 3000 души. Там бяха задържани 66 души. Според деятеля Артьом Платов и други очевидци полицията брутално разпръснала събралото се голям брой. Задържаните са били влачени и жестоко хвърляни в полицейските коли, има потърпевши стачкуващи, а част от участниците трябвало да побегнат.

В Москва силите за сигурност демонстрираха въздържаност и разрешиха на протестиращите, основно младежи, да минат по центъра на града. 20-годишният участник Игор Климов показа, че не е благополучен с Путин. " Той е на власт откогато се помня и на всички места има корупция ", сподели той пред Агенция Франс Прес. Протестиращите в столицата скандираха " Честит рожден ден " и " Русия без Путин ", като мнозина носиха копия на конституцията и развяваха знамена измежду одобрителни клаксони и възгласи от минаващи коли. Стотици служители на реда, някои от които в екипировка за битка с безредиците и с кучета, бяха изведени по маршрута на шествието, с цел да не му разрешат да стигне до Червения площад.

Както в Москва, по този начин и в другите съветски градове, стачкуващите упорстваха да се разреши на Алексей Навални да взе участие в президентските избори през март. В момента той излежава 20-дневна присъда за нарушение на закона при организирането на публични мероприятия. Властите настояват, че той не дава отговор на изискванията за претендент президент, тъй като има условна присъда за машинация. Б

роят на арестуваните из цялата страна през вчерашния ден бе по-малък спрямо арестите от митингите, провокирани от опозиционера Алексей Навални през март и юни. По време на мартенската проява единствено в Москва бяха арестувани 1000 души.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР