Противниците на руския президент Владимир Путин са съгласни, че гласуването

...
Противниците на руския президент Владимир Путин са съгласни, че гласуването
Коментари Харесай

Противниците на Путин са разединени за вота, който може да удължи управлението му

Противниците на съветския президент Владимир Путин са съгласни, че гласуването в страната през идващия месец, което може да удължи ръководството му, е срамно, само че са разграничени дали да организират акция за гласоподаване с " Не " или да приканват за протест, оповестява " Ройтерс ".

При гласуването на 1 юли руснаците ще гласоподават за утвърждение или отменяне на конституционните промени, в това число смяна, която ще разреши на Путин да бъде още два шестгодишни мандата, в случай че бъде избран отново , вместо да се отдръпна през 2024 година.

Рейтингът на утвърждението на Путин, въпреки и към момента висок - 59%, е понижен до най-ниската си стойности от 1999 година насам, съгласно анкетата на " Левада ", а пандемията съставлява едно от най-големите провокации на неговото повече от 20-годишно ръководство.

Въпреки това съперниците на Путин считат, че резултатът е съдбоносен . Някои, като политикът Алексей Навални и демократичната опозиционна партия " Яблоко ", приканиха последователите да не гласоподават .

" Увеличаването на изборната интензивност единствено оказва помощ на Кремъл ", сподели Любов Собол, съдружник на Навални.

Други, като комунистическата партия, която нормално поддържа Кремъл при огромни решения, приканиха последователите си да гласоподават срещу .

Кремъл изяснява , че са нужни конституционни промени, с цел да се ускори ролята на Народното събрание, да се усъвършенства обществената политика и обществената администрация и че анкетите демонстрират, че измененията имат необятна поддръжка .

Според критиците, промените съставляват парламентарен прелом .

Предложените ограничения за понижаване на риска от коронавирусни инфекции, като да вземем за пример допускане на гласоподаване за седем дни и в палатки отвън изборните секции, ще усложнят мониторинга на изборите и рискуват машинация на гласоподавателите, споделят съперниците. " Няма опция за откриване на фалшификации. Остава единствено цирк с взривени палатки ", разяснява Навални.

Властите отхвърлят сходни обвинявания, като декларират, че вотът ще бъде свободен и почтен.

Кампания " Не ", ръководена от няколко опозиционни политици , която също обмисля протест , разяснява, че билбордовете, рекламиращи гласуването, са предубедени и на съперниците не им се дава ефирно време.

Междувременно билборд в Ставропол приканва: " Актуализирайте конституцията! " с " Добре " под нея.
 Изолираните руснаци авансово гласоподават на референдума на Путин
Изолираните руснаци авансово гласоподават на референдума на Путин

Представители ще събират гласовете на пастирите на елени в тундрата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР