Противниците на пенсионния план на френския президент Еманюел Макрон организираха

...
Противниците на пенсионния план на френския президент Еманюел Макрон организираха
Коментари Харесай

Мащабно недоволство: Осми кръг стачки и протести срещу пенсионната реформа във Франция

Противниците на пенсионния проект на френския президент Еманюел Макрон проведоха осми кръг от стачки и митинги. По същото време взаимна комисия от сенатори и депутати от долната камара на Народното събрание прегледа оспорвания законопроект.

Говорителят на френското държавно управление Оливие Веран съобщи, че държавното управление желае взаимната комисия, в която доминират поддръжниците на промяната, да откри единодушие.
Искаме да реализираме съглашение сред болшинството и опозицията, с цел да балансираме и консолидираме разноските по пенсионната система. Това би трябвало да ни докара до значима стъпка за страната, която се постанова, поради демографското развиване. Населението на Франция застарява и заради това през днешния ден броят на хората, които заплащат в системата, е по-малък спрямо броя на пенсионерите.
Оливие Веран, представител на френското държавно управление

Срещата в сряда на седем френски сенатори и седем депутати от Националното заседание има за цел да откри единодушие по окончателния вид на текста. Очаква се Сенатът да го утвърди в четвъртък, защото консервативното му болшинство е за повишение на пенсионната възраст. Хиляди съперници на пенсионния проект на френския президент Еманюел Макрон проведоха нова серия от стачки и митинги в Париж и други градове на Франция. Профсъюзите се надяват, че демонстрациите в цялата страна ще окажат спомагателен напън върху законодателите да отхвърлят законопроекта.

Френското държавно управление ускорява дейностите си, с цел да се оправи с купищата несъбран отпадък. Ако кметът на Париж не предприеме дейности, държавното управление " ще се намеси в идващите няколко часа ", заяви вътрешният министър. Работниците по сметосъбирането в Париж стачкуват от 6 март в символ на митинг против противоречивата пенсионна промяна, подкрепяна от френския президент Еманюел Макрон.

Във вторник синдикатите на сметосъбирачите взеха решение да удължат стачката най-малко до 20 март, а по улиците на Париж са лежали към 7000 тона отпадък.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР