Противници на военното управление в Мианма организираха тази нощ шествия

...
Противници на военното управление в Мианма организираха тази нощ шествия
Коментари Харесай

Нови протести срещу военния преврат в Мианма

Противници на военното ръководство в Мианма проведоха тази нощ шествия със свещи в цялата страна, макар репресиите на силите за сигурност и убийството на близо 250 души след 1 февруари, когато в страната беше осъществен боен прелом, съобщи Ройтерс.
Насилствените ограничения против митингите бяха наказани от западни държавни управления и невиждани рецензии от някои от азиатските съседи на Мианма.
Освен това насилието принуди хората, решени да се съпротивляват на завръщането на военното ръководство след близо десетилетие на неуверени стъпки към народна власт, да измислят нови способи, с цел да покажат несъгласието си, отбелязва Ройтерс. Близо 20 митинга бяха проведени тази нощ в страната, в това число в основния град Янгон, в дребни общности в северния щат Качин и южния град Каутаун. Стотици се събраха преди зазоряване във втория по величина град Мандалей, в това число медици в бели престилки.
На някои места към протестиращите се причислиха будистки монаси, носещи свещи. Някои от тях използваха свещите, с цел да оформят знака с три пръста, употребен от съперниците на хунтата.
Силите за сигурност в Янгон взеха бързи ограничения за разпръсване на шествието. В обществените медии се оповестява, че са употребявани зашеметяващи гранати. Осем души са задържани.
Вчера при митинги в страната са починали 4 души, с което броят на жертвите от 1 февруари доближава 247, оповестява Асоциацията за поддръжка на политическите пандизчии.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР