Противникът на най-добрия ни тенисист при мъжете Григор Димитров –

...
Противникът на най-добрия ни тенисист при мъжете Григор Димитров –
Коментари Харесай

Чилич спомена амбициозна цел преди мача с Гришо

Противникът на най-хубавия ни тенисист при мъжете Григор Димитров – Марин Чилич, показа какво би представлявало за него идеалното присъединяване на „ Ролан Гарос” през този сезон. Хърватинът, който под номер 11 в главната скица, изрази предпочитание да запише цялостен комплект от финали в шампионатите от Големия шлем.

Вчера 30-годишният Чилич се оправи в три сета против 98-ия в света Томас Фабиано (6:3, 7:5, 6:1) и по този начин си уреди конфликт с Димитров. „ Чувството е положително. Усещам, че общо взето играх добър тенис”, сподели Чилич.

„ Демонстрирах обичайно равнище. Втория сет не беше елементарен, губех с пробив и Фабиано сервираше за спечелването на сета. От този миг нататък натиснах педала на газта и започнах да играя по-агресивно. Ретурите ми също се усъвършенстваха.”

„ Третият сет беше страховит за мен. Към края на мача играех доста мощен тенис”, добави хърватинът.

В своята кариера Чилич е играл във финали от Големия шлем на всички шампионати с изключение на „ Ролан Гарос”. В тази връзка той съобщи, че би се радвал да счупи каръка точно през 2019-а. „ Е, би ми харесало да го направя, само че тук има още доста други момчета със същата цел. Засега карам малко по малко, до момента в който пробвам да играя допустимо най-добре. Искам да продължа да подкрепям централизация и да опитам да подвигна играта си на по-високо равнище за идващия мач. Да се надяваме, че иска ми се получи през идващите седмици”, добави Чилич.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР