Против отстраняването на Гешев гласуваха Олга Керелска, Евгени Иванов, Вероника

...
Против отстраняването на Гешев гласуваха Олга Керелска, Евгени Иванов, Вероника
Коментари Харесай

ВСС махна главния прокурор Иван Гешев с 16 гласа за

Против отстраняването на Гешев гласоподаваха Олга Керелска, Евгени Иванов, Вероника Имова и Пламен Найденов

С 16 гласа " за " Висшият правосъден съвет в профил основния прокурор Иван Гешев от поста. Той бе махнат по предложение на четирима членове на съвета поради израза " политически отпадък ", който използва на брифинг на 15 май.

Самият Гешев не участва, защото е в Страсбург. Решението на Пленума ще се изпрати незабавно на президента, заяви правосъдният министър Атанас Славов, който ръководи съвета.

Против отстраняването на Гешев гласоподаваха Олга Керелска, Евгени Иванов, Вероника Имова и Пламен Найденов.

Заседанието на Висш съдебен съвет стартира малко след 9 ч. в понеделник. Гешев се яви на съвещанието, само че малко преди 12 ч. си потегли, тъй като е на посещаване в Европарламента. Кадровиците не бяха изключително съгласни с отдръпването му и го попитаха дали не може да изпрати собствен заместител. 

Главният прокурор отговори, че държи да взе участие персонално в комисията LIBE и обеща, че присъединяване му във вторник ще бъде " много забавно ".   Гешев акцентира на датата. Всъщност на следващия ден е рождения ден на Бойко Борисов, а упованията са, че основният прокурор ще приказва там за " Барселонагейт ".

С 13 гласа " за " Висш съдебен съвет реши да продължи разискването за отстраняването на Гешев, макар неговото неявяване, заяви 24часа.

Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР