Протестно шествие срещу Луковмарш под надслов Без нацисти по улиците

...
Протестно шествие срещу Луковмарш под надслов Без нацисти по улиците
Коментари Харесай

Протестно шествие срещу Луковмарш в София

Протестно шествие против Луковмарш под надпис " Без нацисти по улиците ни! " се организира в София. Протестът е проведен от придвижването " Антифашистко деяние - София ".

Шествието стартира в градинката сред Банята и Джамията, пред Музея за история на София. Участниците декларират, че са срещу пропагандирането на неонацистки хрумвания.

Според контрапротестиращите, на Луковмарш участват редица неонацистки организации, в това число и неонацистки организации, които имат връзка с организации в чужбина, които се считат за терористични.

Припомняме, началният час на Луковмарш е 17 и 30 часа през днешния ден, като сборното място е пл. " Независимост " пред някогашния партиен дом. Маршът е проведен всяка година от 2003 година насам.

Снощи (петък 16 февруари) към 19 часа на бул. " Витоша " в София, локални жители и доста на брой задгранични туристи, в това число фамилии с деца, пристигнали да прекарат уикенда в българската столицата, отстъпват уплашено настрана, предизвести във Facebook Чавдар Първанов.

Полицията е спряла рейс от Гърция в региона на Владая и са тествани част от пасажерите. От Министерство на вътрешните работи ревизират дали те са участници в планувания за довечера Луков марш. По информация на БНР, пътуващите са декларирали присъединяване в шествието - Луковмарш. Автобусът е ескортиран от полицията до центъра на столицата. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР