Протестно шествие от над 50 автомобила, организирано от ВМРО, преминава

...
Протестно шествие от над 50 автомобила, организирано от ВМРО, преминава
Коментари Харесай

Във Варна и Русе протестираха срещу повишаването на цените

 Протестно шествие от над 50 автомобила, проведено от Вътрешна македонска революционна организация, минава през Варна в съботния ден. То е против спекулативно високите цени на електрическата енергия. От Вътрешна македонска революционна организация – Варна считат, че служебното държавно управление не подхващат ограничения в поддръжка на хората, а за поддръжка на бизнеса са заговорили едвам в този момент, когато наближават избори. Войводите са безапелационни, че КЕВР освен, че не контролира обстановката, а подкрепя монополите.

Общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация във Варненския общински съвет Венцислав Сивов, разяснява, че Организацията постоянно е защитавала ползите на хората. Във Вътрешна македонска революционна организация в морската столица са постъпили сигнали от дребния и междинен бизнес, на които сметките за ток са скочили с от 300 до 500 лв..

Вътрешна македонска революционна организация в Русе също организира следващ митинг против високите цени. С автошествие по улиците на дунавския град участниците показаха своето противоречие с повишаването на тока, спекулативния скок на горивата и на стоките от първа нужда. Те упорстват за надзор от страна на страната, защото високите цени удрят както по бизнеса, по този начин и по елементарните българи.

Тежка зима чака бизнеса, в случай че не бъдат взети ограничения, и тези покачвания на тока, които КЕВР желае от Нова година, също ще бъдат пагубни - те пък за физическите лица. Тогава безусловно всяко домакинство, което не го е усетило през цената на бизнеса, ще го усети по битовата сметка за ток. Настояваме за надзор на страната върху покачването на цените. Има едно чувство за далавера в стоките от първа нужда, при тока също считаме, че страната не си е на мястото, с цел да управлява цените. Искаме дейности, а в случай че няма съответни такива – от служебното държавно управление да си подават оставките, сподели регионалният координатор на ВМРО-Русе Траян Тотев.

Заместник-председателят на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов разяснява, че е редно да се забави така наречен " зелена договорка “, която основава проблеми в енергетиката. Ние не сме плебеи на някаква зелена химера. Всички тези неща, които се написаха при започване на Европейската комисия, с цел да зарадват " зелените “, би трябвало да бъдат преразгледани, безапелационен е Веселинов.

Припомняме какви са настояванията на Вътрешна македонска революционна организация:

1. Спешни ограничения против спекулата на енергийната борса и дейна роля на държавните енергийни сдружения за превъзмогване на недостига.

2. Разпускане на КЕВР, която позволи това спекулативно повишение на цените.

3. Мораториум върху износа на ток от частни компании, за които всички знаем, че свързани и с видни политически фигури и партийни централи, до преодоляване растежа на цените.

4. Активни дейности в Брюксел за предоговаряне на " Зелената договорка “, която ни обрича на безценен ток и за избавяне на българската топлоенергетика.

5. Правителството неотложно да рестартира договарянията със стратегически вложители за построяването на АЕЦ " Белене “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР