Протестни колони от автобуси и ТИР-ове ще посрещнат европейските лидери

...
Протестни колони от автобуси и ТИР-ове ще посрещнат европейските лидери
Коментари Харесай

ТИР-ове посрещат евроделегати. София под блокада!

Протестни колони от рейсове и ТИР-ове ще посрещнат европейските водачи и делегации, които идват в България за срещата на върха на 17 май.

Възможни са и блокади на гранични пунктове, а повода е несъгласието на транспортните ни компании с предлагания законодателен Пакет за подвижност на Европейска комисия, прочут като закона "Макрон ".

Хората от сектора се тормозят, че измененията ще навредят съществено на българския транспортен бизнес, които носи близо 1/5 от Брутният вътрешен продукт на страната.

Според Георги Цанов от Съюза на превозвачите в България, в случай че Пакетът за подвижност на Европейска комисия се одобри, българските транспортни компании ще търпят големи загуби.

"Има дискриминация в основата на този закон. На всеки 3 седмици водачите би трябвало да се връщат в страната на местодомуване. Ако си интернационален водач и решиш да прекараш почивката си в Париж - не можеш, тъй като законът не разрешава ", безапелационен бе специалистът в "България заран ".

Той е на мнение, че някой желае да махне българските транспортни компании от сектора, а страните от Източна и Централна Европа да станат донори на работна ръка за Запада.

"Имаме подготвеност - според от развиването на събитията да протестираме по всички вероятни способи. Утре камиони от 10 до 17 часа ще бъдат паркирани в крайната дясна лента на Цариградско шосе към бул. "Брюксел ". Оттам ще се изнасят евролидерите. Във всички районни градове ще се създадат шествия ", твърди Цанов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му вярата умира последна и всички превозвачи ще се борят до дъно против този закон. Цанов посочи, че българският отрасъл е главната движеща мощ в битката против закона на Макрон.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР